Jari Litmanen osaa tehdä tärkeitä maaleja. Näin todistaa Liam Corbett Average Opposition -blogissaan, josta The Guardian -lehti kirjoittaa.

Corbett listasi vuodesta 1950 tähän päivään asti kaikkien kansainvälisesti merkittävien ottelujen tehokkaimmat maalintekijät. Jokainen osuma sai Corbettin listauksessa tietyn arvon. Esimerkiksi MM-kisojen finaalissa tehty maali on viiden pisteen arvoinen.

Listaukseen on merkitty yhteensä 50 pelaajaa pistejärjestykseen. Litmanen on tuolla listalla sijalla 38 juuri Lionel Messin edellä.

Litmaselle on merkittynä kuusi osumaa ja 13 pistettä. Litmasen pisteet tulevat vuosien 1995–1997-väliseltä ajalta, jolloin suomalainen osui Ajaxin paidassa Mestarien liigassa. Litmanen ampui maaleja tuona aikakautena välierissä sekä yhden finaalissa.

Litmanen voitti Mestarien liigan vuonna 1995. Vuotta myöhemmin Ajax oli finaalissa häviävänä osapuolena. 1997 amsterdamilaisryhmän tie katkesi välierävaiheessa.

Litmasen saavutus on sikälikin merkittävä, ettei Suomi ole koskaan pelannut arvokisoissa. Näin Litmasella ei ole ollut mahdollisuutta kerryttää pistetiliään samaan tahtiin kuin useimmilla muista pelaajista, jotka ovat listalla.

Listan kärjessä on saksalainen Gerd Müller, jolla on kasassa 16 maalia ja 51 pistettä. Toisena on Alfredo Di Stefano (19 maalia, 45 pistettä) ja kolmantena Pele (13 maalia, 40,5 pistettä).

Guardian-lehden juttu luettavissa täältä.