Kommentti: Juhani Ojala voitti, Young Boys hölmöili

© Kuva: Getty Images

Huuhkaja-toppari Juhani Ojalan siirto venäläisseura Terek Groznyn riveihin varmistui tänään tiistaina. Siirto on loistava asia suomalaisen kannalta, mutta Young Boys olisi voinut saada puolustajasta taloudellisesti enemmänkin irti.

Bernistä tulleiden tietojen mukaan Ojalan siirtosumma jäi alle miljoonan euron.  Siirtosumman suuruuteen vaikuttivat heikentävästi tammikuussa sulkeutunut kansainvälinen siirtoikkuna sekä seuran omat intressit.

Sveitsiläisillä on riveissään viisi topparia. Pelejä on kuitenkin tässä kohtaa tarjolla vain kotimaan sarjassa, ja mestaruushaaveet on jo kuopattu heikon syksyn vuoksi.

Young Boysin topparirintamalle ilmaantui ylitarjontaa, kun puolustaja Francois Affolter ei onnistunut vakuuttamaan bundesliigaseura Werder Bremeniä lainajaksonsa aikana. Pelaajan kontrahdissa ollut osto-optio jäi näin käyttämättä.

Yhdestä topparista oli siis luovuttava, ja suomalainen oli parasta myyntimateriaalia.

HJK saa hiluja

Ojala siirtyi Sveitsiin puolitoista vuotta sitten HJK:n riveistä, joten helsinkiläiset eivät nyt saa merkittävää nettoa pelaajan siirtyessä eteenpäin.

Jatkosiirtokorvaus on yleensä nollasta 20-prosenttiin mahdollisesta siirtovoitosta. Klubi on todennäköisesti sorvannut jonkinlaiset klausuulit seuraavan pestin varalta, mutta Young Boysin siirtovoitto jää sen verran ohueksi, ettei HJK:n kannata odottaa merkittävää summaa tilillensä.

HJK teki tosin jo sievoisen tilin Ojalan siirtyessä Sveitsiin, joten helsinkiläisseurassa ollaan varmasti varsin tyytyväisiä.

Ojalan seuraava suuri askel

Ojalalla itselleen siirto oli voitto. Puolustaja laittoi nimensä kolmen ja puolen vuoden pituiseen pahviin hyvillä mielin.

Huuhkajien riveistäkin tuttu luutija pääsee pelaamaan kivikovaan Venäjään liigaan joukkueeseen, joka taistelee europaikoista. Terek Grozny on tällä hetkellä sarjassa viidentenä.

Liiga on myös tällä hetkellä talvitauolla, joten suomalaisella on hyvin aikaa sopeutua uusiin maisemiin.

Ojala vietti ajoittain syksyllä aikaa Young Boysin penkillä. Uusi ja hieno mahdollisuus tulee hyvään aikaan.

Jaakko Käyhkö, ([email protected])

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!