Saksassa mestaruutensa käytännössä jo Bayern Münchenille menettävä ja samalta kilpakumppanilta selkäänsä Saksan cupissa saanut Borussia Dortmund eteni jatkoon Mestarien liigassa.

Joukkuetta voidaan pitää yhtenä ennakkosuosikeista vaikka se eteni jatkoon hieman tutkan alla, koska pelasi epäseksikkään otteluparin ukrainalaista Shakhtar Donetskia vastaan. Saksalaisseura ratkaisi otteluparin tiistaina 3-0-kotivoitolla ja eteni yhteismaalein 5-2 jatkoon.

Tiistaina ottelussa saksalaisseuralle osuivat Felipe Santana, nuori superlupaus Mario Götze sekä Jakub Blaszczykowski.

– Rankkaamme ottelun korkealle ja tämä on seuralle upea hetki. Shakhtar näytti tasoaan toisen puoliajan lopulla, mutta esiinnyimme fantastisesti 80 minuutin ajan. Koko Mestarien liiga kausi on edennyt sujuvasti soljuen eteenpäin, Dortmundin päävalmentaja Jürgen Klopp kertoi UEFA.com:ssa.

Dortmund tosiaan eteni alkulohkostaan voittajana jatkoon jättäen taakseen Real Madridin, Manchester Cityn ja Amsterdamin Ajaxin. Klopp kuitenkin haluaa pitää seuran visusti pois suosikkispekuloinneista.

– Muiden mielipiteet asemastamme ei hetkauta ja mitä mieltä he ovat meidän mahdollisuuksistamme edetä finaaliin. Muut päävalmentajat ovat olleet ovelia, kun ovat lukeneet meidät mukaan suosikkien joukkoon.

– Mutta monet seurat ovat aiemmillakin kerroilla lähteneet laulukuoroon vaikka ovat esiintyneet jossain vaiheessa kisaa briljantisti. Minulla ei ole suosikkijoukkuetta seuraavan kierroksen arvontaan. Olemme vain erittäin onnellisia päästessämme näinkin pitkälle ja olen ylpeä ryhmästäni.