Mikäli Real Madridin puolustaja Sergio Ramos pelaa perjantain MM-karsintaottelussa Suomea vastaan, tulee hänestä nuorin Eurooppalainen 100. maaotteluun yltänyt pelaaja.

Hän on tällöin kahdeksaa päivää vaille 27 vuotta – mies kun täyttää vuosia 30. maaliskuuta.

– Tämä on jotain, mistä voin nauttia henkilökohtaisesti ja toivottavasti voin kirjoittaa nimeni espanjalaisen jalkapallon historiaan, Ramos kertoi AS-lehdessä.

– Voin ylpeänä sanoa olleeni maajoukkueessa jo pitkän ajan. Toivottavasti voin sanoa näin myös tulevaisuudessa ja pystyn pelaamaan runsaasti maaotteluita yli sadankin.

Ramosilla on espanjalaisista nyt jo kahdeksanneksi eniten maaotteluita. Ykkösenä on 143 maaottelua pelannut Iker Casillas, joka toki nyt on poissa joukkueesta loukkaantumisen vuoksi.

Edellä ovat aktiivipelaajista myös Xavi, Xabi Alonso, Carles Puyol sekä Fernando Torres, joka ei kuitenkaan nyt tullut valituksi.

Tällä hetkellä nuorin eurooppalainen tasalukuun yltänyt on saksalainen Lukas Podolski, joka kirjautti sadannen maaottelunsa viime kesän EM-kisoissa 27 vuoden ja 13 päivän ikäisenä.

Historia tuntee muutamia vielä nuorempina sataan maaotteluun päässeitä pelaajia – nuorimpana eteläkorealainen Cha Bum-Kun, joka oli 24 vuotta ja 139 päivää vanha yltäessään tähän rajapyykkiin vuonna 1977.
(linkki)