Norjan pääsarjaseura Hönefoss BK hankki kovan luokan korvaajan loukkaantuneelle Toni Kolehmaiselle. Suomalaispelaaja teloi olkapäänsä vakavasti maajoukkueen harjoituksissa Espanjassa ja on arviolta kolme kuukautta poissa pelikentiltä (uutinen).

Seuran tuore vahvistus on 26-vuotias Alexander Mathisen, joka palaa kotimaahansa Belgiasta – mies pelasi Liersessä kauden 2011-12, mutta ei saanut jatkosopimusta ja on ollut ilman seuraa viime kesästä lähtien.

Entinen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja on edustanut kotimaassaan aiemmin Vålerengaa sekä Aalesundia. Mathisenin ensisijainen pelipaikka on keskikentällä, mutta hän voi pelata myös hyökkäävässä roolissa. Miehen sopimus Hönefossin kanssa kattaa tulevan kauden.

– Hän on osoittanut tasonsa Norjassa jo aiemmin. Hän on atleettinen ja vaarallinen maalintekijä. Yritimme itse asiassa saada hänet jo viime kesänä, mutta sopimusta ei silloin syntynyt, HBK-luotsi Leif Gunnar Smerud kertoi seuransa kotisivuilla.

Hönefossin pelijärjestelmässä keskushyökkääjänä on toinen Huuhkaja-pelaaja Riku Riski, joka oli joukkueensa viime kauden paras maalintekijä 10 osumalla.

Norjan pääsarja Tippeligaen polkaistiin käyntiin juuri ennen maaottelutaukoa ja toinen kierros pelataan alkuviikosta. Hönefoss hävisi avausottelunsa.