Valioliigassa pitkään Mestarien liigaan oikeuttavissa sijoissa kiinni ollut Tottenham voi menettää paljon, mikäli se ei pääse tähän seurajoukkueiden ykkösturnaukseen ensi kaudeksikaan.

The Sunday Express-lehden mukaan joukkueen ykköstähdellä Gareth Balella on sopimuksessa ulosostopykälä, mikä mahdollistaa hänen siirtymisensä muulle, jos joukkue ei etene Mestarien liigaan.

Ulosostopykälän summasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta se lienee runsaasti alempi kuin pelaajan markkinahinta. Mies on noussut tällä kaudella ehdottomaan maailman eliittiin ja miestä verrataan jo Lionel Messiin sekä Cristiano Ronaldoon.

Walesilaispelaaja saattaa joka tapauksessa vaihtaa maisemaa vaikka Tottenham pääsisikin Mestarien liigaan. Muun muassa Real Madridin, Barcelonan sekä Manchester Unitedin tiedetään harkitsevan pelaajan hankintaa.

Hintalapun, millä lontoolaisseura luopuisi miehestä, uskotaan olevan noin 45 miljoonaa puntaa (n. 52 miljoonaa euroa). Tällainen summa antaisi seuralle mahdollisuuden hankkia jopa useampia laatupelaajia miehen jättämää aukkoa paikkaamaan.

Bale on ollut Tottenhamille lähes kaikki kaikessa tällä kaudella ja mies on iskenyt peräti 17 liigamaalia joukkueelleen.

Tottenham valahti lauantaina ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa viidenneksi, kun Arsenal voitti viime hetken kirinsä ansiosta Norwichin ja ohitti sekä Chelsean että Tottenhamin. Neljä parasta pääsee Mestarien liigaan tai sen karsintaan.

Tottenham on kuitenkin vain pisteen Arsenalin perässä ja tasapisteissä neljäntenä olevan Chelsean kanssa. Chelsea on pelannut ottelun kahta muuta vähemmän.