Entinen A-maajoukkuehyökkääjä ja Veikkausliigan maalikuningas Mika Kottila pyytää nöyrästi anteeksi Turun Palloseuralta ja joukkueen valmentajalta Marko Rajamäeltä.

– Anteeksi, TPS! Olen lapioinut aika urakalla sitä itseään turkulaisten niskaan viime viikkoina. Nyt taitaa olla kuitenkin kiitosten aika. Kaksi melkoisen komeaa voittoa putkeen kruununa HJK:n vuosikausien kotitaian murtaminen osoittavat, että ”Rapan” jengillä alkaa olla melkoinen draivi päällä. Pitääkö se, onkin eri juttu, Kottila kertoi Betssonin tiedotteessa.

TPS kaatoi HJK:n kahdella toisen puoliajan maalilla, kun se pääsi pelaamaan ylivoimalla HJK:n Teemu Tainion avauspuoliajan ulosajon seurauksena. Kottila oli eri mieltä Tainion tilanteesta.

– Kovaa Teme pelaa, mutta ei mielestäni koskaan sikaa. Kortin taakse ei voi kuitenkaan mennä, Tepsi otti hienon voiton, ja tiedän kokemuksesta, kuinka paljon pitkän putken katkeaminen sapettaa.

Otteluruuhka alkaa näkyä

Kottilan mukaan Veikkausliiga-joukkueiden miehistöt ovat todella kovalla koetuksella. Torstaina pelataan viisi ottelua, joista yksi on RoPS-FC Inter.

– Liigassa pelataan todella kovaan tahtiin ennen maaottelutaukoa. Tämä näkyy varmuudella myös tiettyjen joukkueiden otteissa. RoPSin vuoristorataryhmä on saanut hieman tilkittyä alakertaansa.

– Kahdessa viime ottelussa vain yksi omiin on hyvä saavutus. Interille ei voi helppoa matkaa napapiirille luvata. Muistakaa, että RoPS on aina ottanut ja tulee ikuisesti ottamaan pääosan pisteistä kotikentältä. Avaan pelin lopputuloksen yhtälöllä: Muovi+ Rovaniemen hornankattila =kotivoitto.

FC Lahti puolestaan isännöi Pietarsaaren Jaroa. Vierasjoukkueelle ei Kottilan mukaan ole paljoa luvassa.

– Lahti ja Jaro pyrkivät molemmat pelaamaan oikeaa futista, mikä on hieno juttu. Jaro voittaa kaudessa keskimäärin 2-3 peliä vieraissa, eikä Lahdesta pinnoja ole tulossa. Jeppikseen on luvassa pitkä kotimatka takareidet tukossa.

Torstain Veikkausliiga-ottelut:

FC Lahti-Jaro
FC Honka-IFK Mariehamn
JJK-KuPS
RoPS-FC Inter
HJK-VPS