FC Honka on neljän pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigan jumbona vaivaisella yhdellä pisteellä. Ongelmia on ollut varsinkin maalinteossa – joukkue ei ole vielä osunut kertaakaan maalipuiden väliin liigapeleissä.

Oma pää on pysynyt kohtuullisen hyvin puhtaana, kun otteluita kohden omiin on mennyt 1,25 maalia. Hyökkäyspään peliä on pyritty hiomaan täsmä harjoituksin harjoituksissa.

– Pieniä pelitavallisia- sekä ryhmitysmuutoksia on tulossa, mutta ei kuitenkaan mitään järisyttävää. Ei tässä paniikkinappulaa ole painettu, mutta järkevillä pienillä muutoksilla yritetään saada aikaiseksi positiivisia asioita hyökkäyssuuntaan, Honka-luotsi Mika Lehkosuo kertoi seuran kotisivuilla.

– Kyllä me sen maalin saamme sieltä aikaiseksi, se on selvä. Kahdensuunnan peli on kuitenkin pidettävä mielessä, eli puolustamista emme saa unohtaa, päävalmentaja valottaa.

RoPS on sarjataulukossa virallisesti vielä neljässä pisteessä, mutta joukkueen 1-1-tasapeli FC Lahtea vastaan tullaan muuttamaan 3-0-voitoksi kabinettipäätöksellä. FC Lahti peluutti ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa eli RoPS:lla putoaa pari lisäpistettä myöhemmin.

– RoPS puolustaa erittäin tiiviisti ja siihen heidän viimevuotinen menestyskin pitkälti pohjautui. Lisäksi heidän pelaajien ja linjojen välit pysyvät lyhyinä.

– Heillä on myös runsaasti pelaajia, jotka pärjäävät 1-vs-1-tilanteissa, ”Bana” viittaa mm. Hongasta napapiirille siirtyneessän Nicholas Otaruun.

Ottelu alkaa Espoossa klo 17.00 ja televisioidaan suorana lähetyksenä UrhoTV:llä sekä kanavan nettipalvelussa.