Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen kertoi perjantaina A-maajoukkueen infossa, että joukkueessa on tukku poissaoloja. Osa näistä pelaajista on jo jätetty pois valitusta ryhmästä, osa on mukana, mutta pelikunto epävarma.

– Loukkaantumistilanne MM-karsintaotteluihin on huolestuttava. 6-9 pelaajaa isoja kysymysmerkkejä. Osa on joko suoraan poissa ryhmästä ja osa on mukana, mutta pelikunto viikon päästä pelattavaan otteluun on epävarmaa, Paatelainen kertoi.

Maajoukkueryhmässä on seitsemän Veikkausliiga-pelaajaa ja kotimaisessa sarjassa pelataan vielä kierros, joka myös voi muuttaa joukkuetta esim. loukkaantumisten muodossa.

– Pelaajaryhmä ei ole vakio ja 1-2 miestä voi vielä vaihtua. Nyt valitussa joukkueessa mm. (Ruotsin BK Häckenissä pelaavalla) Kari Arkivuolla on ongelmia, vaikka on pelannut täysiä minuutteja Ruotsissa.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Helsinki

Huuhkajat kohtaa Valko-Venäjän kahdesti MM-karsinnassa kesäkuun alussa. Perjantaina 7. kesäkuuta pelataan Helsingin Olympiastadionilla ja neljä päivää myöhemmin Valko-Venäjällä.