Chelseaan palannut Jose Mourinho on sitä mieltä, että Valioliiga on vahvempi sarja kuin koskaan aikaisemmin, vaikka englantilaisseurojen menestys eurokentillä viime kaudella oli vaisua.

Suurimmat otsikot Euroopassa meni saksalaisseuroille, kun Mestarien liigan finaali pelattiin Borussia Dortmundin ja Bayern Münchenin välillä.

– Mestarien liiga on maailman jalkapallon lämpömittari ja englantilaiset joukkueet putosivat jatkosta liian aikaisin, Mourinho kommentoi Chelsea TV:lle.

– Ihmiset puhuvat Valioliigan tason putoamisesta kilpaileviin sarjoihin verrattuna, mutta en usko siihen. Joskus asioita tapahtuu ilman syytä. Valioliigassa on fantastista kilpailua ja 5-6 joukkuetta ovat todella vahvoja.

Mourinhon mukaan kisa huipulla on muuttunut kovemmaksi siitä, kun hän luotsasi Chelsean kahteen liigamestaruuteen edellisen pestinsä aikana kausina 2004-05 ja 2005-06.

– Kun olin täällä aiemmin, kilpailimme Arsenalin ja ManU:n kanssa. Rro seuraaviin oli suuri. Nyt voit laittaa puolisen tusinaa joukkuetta samaan kategoriaan, jotka tavoittelevat realistisesti paikkaa Mestarien liigassa.

– Kärkinelikkoon pääsy on jo todella haastavaa. Näistä parhaat taistelevat vielä koko sarjan voitosta. Kilpailu on mahtavaa ja toivon, että voimme Chelsean kanssa päihittää muut seurat.