Maanosien mestaruusturnauksen Confederations Cupin maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa aloittava hallitseva Euroopan ja maailmanmestari Espanja on valintaongelman edessä.

Aloittaako maalilla Barcelonan Victor Valdes, jolla on alla huippukausi seurajoukkueessa, vai palauttaa monivuotinen ykkösvahti Iker Casillas paikalleen, vaikka mies ei saanut keväällä minuutteja seurajoukkueessaan loukkaantumisesta toivuttuaan.

Espanjan päävalmentaja Vicente Del Bosque kertoi, että maalille löytyy peräti kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa, mukaan luettuna Liverpoolin Pepe Reina.

– Sunnuntaina tiedämme, mikä on avauskokoonpanomme. Pääpiirteittäin olen päättänyt kuka pelaa, mutta minulla on kolme loistavaa maalivahtia, jotka ovat antaneet huippunäytöt seuroissaan, Del Bosque kertoi Goal.com:lle.

– Casillasilla oli tauko, mutta en usko, että hänen peluuttaminen sunnuntaina olisi minkäänlainen riski. Pohdimme, kuka on paras vaihtoehto peliin.

Del Bosque osaa arvata, millainen mullistus Casillasin korvien välissä on käynyt, kun mies ei noussutkaan takaisin Jose Mourinhon papereissa Real Madridin avaukseen loppukeväästä toivuttuaan alkuvuoden loukkaantumisestaan.

– Ymmärän Casillasia, koska hän on kaveri, joka kantaa paljon vastuuta. Tuollainen ei ole ollut helppoa hänelle.

Espanja ja Uruguay iskevät yhteen Brasilian itärannikolla sijaitsevassa Recifen kaupungissa klo 01.00 Suomen aikaa. YLE TV2 näyttää ottelun suorana. Jo aiemmin illalla pelataan Italian ja Meksikon välinen ottelu klo 22.00, mikä näkyy puolestaan TV1:ssä.