Hollannin jalkapallomaajoukkuetta tällä hetkellä luotsaava Luis Van Gaal kertoi medialle, että ensi kesän MM-kisat Brasiliassa päättää hänen valmentajanuransa.

Mies on pariinkin eri otteeseen luotsannut maajoukkuetta sekä hänet muistetaan eritoten Amsterdamin Ajaxin valmentajana 1990-luvun puolivälin huippuvuosina, kun Jari Litmanen heilutti kentällä tahtipuikkoa seuran voittaessa mm. Mestarien liigan. Seuratasolla Van Gaal on sittemmin ollut myös FC Barcelonan sekä Bayern Münchenin luotsina.

Hollanti on jo lähes varmistanut kisapaikkansa. Joukkue johtaa omaa lohkoaan yhdeksällä pisteellä ennen toisena olevaa Unkaria. Van Gaal otti nykyisen pestinsä vastaan viime kesänä, kun edellinen päävalmentaja Bert van Markwijk jätti tehtävänsä surkeasti menneiden EM-kisojen jälkeen, kun Hollanti jäi alkulohkoon.

– Otin maajoukkueen valmennettavakseni, koska minulla oli halu päästä arvokisoihin. En ole siihen ennen kyennyt, mies viittaa Soccerway.com:n siteeraamaana aiempaan epäonnistuneeseen pestiin vuosina 2000-02, kun Hollanti jäi ulos MM-kisoista.

– Maajoukkueluotsina joudun jatkuvasti lainailemaan muiden pelaajia, enkä pidä siitä. Loppujen lopuksi, valmentaminen on minulle päivittäistä työskentelyä pelaajien kanssa kentällä.

61-vuotias valmentaja kertoi, että seurajalkapallo kuitenkin yhä kiinnostaisi ja että hyvä tarjous Englannin Valioliigasta saisi hänet jatkamaan.