FC Hongan Tim Väyrynen on noussut Veikkausliigan edetessä sarjan ehkä parhaaksi hyökkääjäksi. Vaikka mies oli useasta alkukauden pelistä sivussa, on monipuolinen hyökkääjä ehtinyt osua sarjassa jo kahdeksan kertaa ja majailee maalipörssin toisella sijalla.

Pelattuja minuutteja kohden tilannetta tarkasteltaessa Väyrynen on koko sarjan paras. Tämä on kova saavutus, kun ottaa huomioon hänen olleen lähes koko alkuvuoden sivussa loukkaantumisten vuoksi ja hyppäsi vain parin viikon täysitempoisen harjoittelun jälkeen pelikentille.

Honka on aiemminkin osoittanut pystyvänsä kauppaamaan potentiaalisia pelaajiaan hyvällä prosentilla ulkomaille ja Väyrysestä tuskin tulee poikkeusta.

Pelaaja on herättänyt jo aiemmin kiinnostusta ulkomailta ja Italiastakin tarjottiin aikonaan jo vakituista pestiä miehelle.

Nyt ulkomaille siirtyminen on ehkä lähempänä kuin koskaan aiemmin, kun Ilta-Sanomien mukaan Hollannin pääsarjaseura FC Twenten päävalmentaja Jan Wouters oli katsomassa henkilökohtaisesti Väyrystä viikonlopun Honka-KuPS-ottelussa.

Hongan toimitusjohtaja, pelaaja-agenttina itsekin aikoinaan toiminut, Ari Masalin on aiemmin tänä vuonna kertonut pelaajan myyntisumman huitelevan 500 000 euron tietämillä. Toki hyvät esitykset ja ostajaehdokkaiden määrä voi nostaa hintaa entisestään.

SuomiFutis-sivusto jututti Väyrystä viime viikolla. Lue haastattelu tästä.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Helsinki