UEFA Super Cup päätyi lopulta Bayern Münchenin haltuun, kun finaalissa kaatui Chelsea vaiheikkaan ottelun jälkeen rangaistuspotkukilpailun tuodessa vasta ratkaisun.

Ottelun varsinaisella peliajalla Chelsea otti aikaisen johdon Fernando Torresin päättäessä vastahyökkäyksen maaliin jo 8. minuutilla. Bayern tuli tasoihin toisen puoliajan alussa Franck Riberyn laukauksella ja peli kulki muutenkin Bayernin hallinnassa, mutta Chelsea iski vastahyökkäyksistä erittäin terävästi ja oli lopulta lähempänä 2-1-johtomaalia.

Ramiresin toinen varoitus varsinaisen peliajan lopussa näytti kuitenkin antavan avaimet Bayernille. Toisin kuitenkin kävi; Eden Hazard karkasi heti jatkoajan alussa maalintekoon ja Chelsea näytti etenevän voittoon vajaallakin Petr Cechin venyessä huipputorjuntaan toisensa perään. Aivan jatkoajan viimeisillä sekunneilla Javi Martinez onnistui kuitenkin ohittamaan Cechin ja ratkaisu haettiin 11-metrisillä.

Yhdeksän ensimmäistä laukojaa onnistuivat kaikki, mutta kymmenes oli epäonnen soturi. Manuel Neuer Bayern-maalilla torjui Romelu Lukakun vaisun yrityksen ja näin Bayern vei rankkarit nimiinsä 5-4 ja samalla Super Cupin voiton.