Jari Litmasen mukaan Valioliigan suuret seurat ovat entistä vahvempia ja sarjan kärkitaistelussa ei tulla näkemään suuria yllätyksiä.

Litmasen mukaan lähtökohdat sarjaan noudattavatkin viime vuosilta tuttua kaavaa.

– Samanlaiset kuin jo monena vuonna: suuret ovat suuria. Manchester United ja Chelsea ovat varmastikin suurimmat mestarisuosikit. Heidän kaksi haastajaansa ovat Manchester City ja Arsenal. Eli ne neljä seuraa, jotka ovat 2000-luvulla mestaruuksia voittaneet, Litmanen pohtii Betssonin tiedotteessa.

Litmasen mukaan Valioliigan kärkipäätä miehittävät samat jengit kuin viimekin vuosina, joten voimasuhteeet eivät ole juuri muuttuneet:

– Eivät kovinkaan paljoa. Peräti kolme neljästä ”suuresta” vaihtoi manageria, mikä on todella harvinaista. Tietysti se on harvinaista jo siksi, ettei ManU ole Valioliigaa pelannutkaan kenenkään muun kuin Sir Alexin alaisuudessa.

– Kuten sanottua, ManU ja Chelsea ovat ykkösuosikit, City heille ehkä ykköshaastaja ja Arsenal laittaa sitten yleisesti kapulaa rattaisiin, Litmanen jatkaa.

Siirrot saattavat muuttaa hiukan asetelmia

Siirtoikkuna on edelleen auki, ja monia pelaajia on liikkunut huhuissa eri maisemiin. Litmasen mukaan jotain merkittävää markkinoilla voidaan vielä nähdä.

– Se on todennäköistä. Olemme saaneet seurata median kautta melkoista ”eipäs – juupas” –leikkiä Liverpoolin Luis Suarezin ja ManU:n Wayne Rooneyn osalta, ainakin.

Litmasen mukaan mahdolliset siirrot eivät heilauttaisi kärkipakkaa tuntuvasti.

– Myös koko joukko muita huippunimiä on yhdistetty milloin mihinkin seuraan. Veikkaan, että jotain tapahtuu vielä, mutta tuskin niin ratkaisevaa, että se muuttaisi voimasuhteita kovinkaan paljoa, Litmanen kommentoi.