Espanjaa vastaan pelattavalla MM-karsintaottelulla on suuri merkitys Suomen kansalle. Niin tulkitsee Alexander Ring SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Miten kautesi Kaiserslauternissa on alkanut ja mitä odotat jatkosta?

Olen päässyt pelaamaan ja pelit keskikentän keskustassa ovat menneet hyvin. Rökäletappio (0-4 Aalenille) oli harmittava mutta uskon, että vastaavaa ei enää tällä kaudella nähdä. Nousun tavoitteleminen jatkuu.

Edessä on nyt MM-karsinta Espanjaa vastaan. Mitä ajattelet siitä?

Hyvillä mielin tulin tänne, katsotaan mitä tapahtuu. Olemme valmistautuneet hyvin ja tiedämme mitä pitää tehdä. Sitä tulee varmasti kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma.

Mitä sitten pitää tehdä?

Puolustaa joukkueena hyvin ja kyttäillä vastaiskumahdollisuuksia. Niitä tulee varmasti. Pelaamme kotona, joten yleisön tuki merkitsee myös paljon.

Niin. Espanjan liitolta vapautuneet 800 lippua myytiin minuutissa ja kannattajayhdistys valmistelee ”kaikkien aikojen suurinta” tifoa.

Se tuntuu hienolta. Huomaa, mitä tämä peli merkitsee Suomen kansalle ja futisfaneille. Näin se pitäisi mielestäni olla joka kerta. Se luo futisbuumia entisestään. Kulttuuria pitää luoda. Kuulin, että fanit tulevat valkoisiin pukeutuneena ja ison tifon kanssa. Ne ovat sellaisia asioita, jotka aina lämmittävät pelaajia.

Mikä merkitys Gijonin ottelulla (1-1) on valmistautumisessa?

Se tulos antoi uskoa. Tiedämme, että Espanjaa vastaan on mahdollista pärjätä ainakin tuloksellisesti. Heillä ei ollut hirveästi vaarallisia paikkoja siinä pelissä, me puolustimme hyvin. Se antaa luottoa. Tämä peli on kuitenkin eri, taas lähdetään nollista. Se vaatii meiltä kaikilta sataprosenttista onnistumista.

Olisiko yltiöpäinen hyökkääminen itsemurha?

Jos pelaa hyvin, niin ei. Espanjan tasoinen jengi rankaisee kyllä heti pienistäkin virheistä. Luulen, että yllätysmomentti meni Gijonissa. Hekään eivät enää aliarvioi meitä ja ovat varmasti seuranneet viimeisimpiä pelejämme.

Kim Sanden