Chelsean päävalmentaja Jose Mourinho kertoi aiemmin, että seuran parin peräkkäisen tappion ja muutenkin nihkeän alkukauden takana on pelityylin muutos. Portugalilainen ei pitänyt siitä tavasta, kuinka joukkue on edellisvuodet esiintynyt.

Yksi pelaaja, jonka rooli viime kaudesta on kutistunut, on espanjalaispelaaja Juan Mata. Hän on kuulunut joukkueen avainpelaajiin aiemmilla kausilla ja valittu seurassa parhaaksi pelaajaksi kahden edelliskauden aikana.

Mourinhon suunnitelmiin päästäkseen Matan on muutettava pelityyliään aiemmasta.

– Hän pelasi Evertonia vastaan (0-1-tappio) alusta alkaen ja voitte analysoida hänen suorituksiaan. Hän tuli Basel-pelissä kentälle 1-0-tilanteessa ja hänelle oli annettu erityinen tehtävä-peliin, Mourinho kommentoi Sky Sportsille.

Chelsea hukkasi johtoasemansa Mestarien liiga-ottelussa Baselia vastaan ja hävisi 1-2-lukemin.

– Tämä on osa prosessia hänen kanssaan. Voisin peluuttaa Ramiresia ja Oscaria hänen rinnoillaan, Matan ollessa 10-paikalla. Toinen on muokata hänet sellaiseksi kuin haluan ja tarvitsen.

– Oscar on ensisijainen 10-paikalla. Jos joku on sitä mieltä, että Oscar ei ole ollut paras pelaajamme kauden alussa, olen täysin eri mieltä.

Mourinhon mieliryhmityksessä kärkimiehen alapuolisessa kolmikossa Eden Hazard pelaa vasemmalla ja Oscar keskellä. Matan pitää näyttää sopeutuvansa oikean puoleiselle pelipaikalle tai joku muu ottaa paikan.

– Rakennan ryhmäni Oscarin ympärille. Kahden muun pelaajan sivuilla pitää sopeutua ja pystyä opettelemaan asioita, joita he eivät ehkä olleet valmiita aiemmin tekemään.

– Nautin tästä ongelmasta. En ole koskaan tehnyt näin kovasti töitä kuin nyt. Minulla on ollut erilaisia tilanteita muissa seuroissani, mutta täällä teen kovasti töitä jok’ikinen päivä.