Espanjan maajoukkueen keskikentän metronomi Xavi Hernandez kertoi Suomi-ottelun alla, että Cesc Fabregas voi olla heidän erottava tekijänsä tulevassa kamppailussa.

Espanja ei aina ole käyttänyt puhtaita keskushyökkääjiä lainkaan ja enemmän keskikenttäpelaajana tunnettu Fabregas on välillä nostettu ylemmäksi.

Xavi hehkuttaakin MM-karsintaottelun alla vuonna 2011 Arsenalista kasvattajaseuraansa palannutta kaveriaan estottomasti monipuolisuudesta.

– Hän on erinomainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan monilla eri pelipaikoilla keskikentällä ja hyökkäyksessä. Hänen viimeiset syötöt ovat laadukkaita ja hän on itsekin maaliuhka rangaistusalueella. Cesc on erilainen pelaaja kuin muut Barcelonan kasvatit, Xavi kertoi torstaina joukkueen tiedotustilaisuudessa.

”Kenttää pitää avata nopeilla pallonsiirroilla”

33-vuotias kaiken maajoukkue- ja seuratasolla voittanut pelaaja näkee, että perjantaina odottaa samantyyppinen ottelu kuin joukkueiden maaliskuun kamppailu Gijonissa; sillä erotuksella, että Espanjan pitää terästäytyä.

– Suomi antaa varmasti pallon meille ja rakentaa muurin lähelle omaa aluetta. He sitten yrittävät iskeä vastahyökkäyksillä ja erikoistilanteista.

– Tärkeää on avata kenttää nopeilla pallonsiirroilla. Meidän pitää itse nopeuttaa hyökkäyksiämme ja käyttää paikkamme hyväksemme.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Helsinki