Norjan liigan Hönefossissa pelaavan Suomen A-maajoukkueen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Riku Riskin kausi on ollut kaksijakoinen.

Omalle kohdalle onnistumisia on tullut runsaasti maalien muodossa, mutta joukkue tarpoo keskellä putoamistaistelua. Riski on kahdeksalla liigamaalillaan Norjan maalipörssin kakkonen.

– On ollut vaikeaa. Odotimme parempaa, vaikka meidät toki häntäpäähän yleisesti sijoitettiin, kun aika pieni seura ollaan. Onneksi viime peleissä on nähty valonpilkahduksia, Riski kommentoi Huuhkajien harjoitusten yhteydessä SuomiFutis-sivustolle kuulumisiaan.

Riski ampui sunnuntaina viime hetken maalin Tromssan vieraana, mikä riitti kuitenkin vain tasapelipisteeseen. Hönefoss on sarjassa viimeistä edelliseä, kun kaksi putoaa suoraan ja kolmanneksi viimeinen karsii.

Miehen oma kunto maaottelun alla on siis hyvä, ja mies on valmis vaikka ottamaan suurtakin vastuuta Espanja-ottelussa. Hönefossissa Riski pelasi viime kaudella jopa keskushyökkääjänä, mutta nyt hieman alempana, mikä on ollut rooli myös maajoukkueringissä ja aiemmissa seuroissa.

– En ole ehkä niin selkeää hyökkääjänä ollut kuin viime vuonna, mutta suhteellisen vapaassa roolissa hyökkäyssuuntaan kuitenkin. Tietysti kun koko joukkueella on mennyt alakanttiin, niin en itsekään ole parhaimpaani päässyt.

– Aika tyytyväinen pitää kuitenkin olla. Maalimäärä on hyvä, pelejä jäljellä ja kaikki vielä sarjassa auki. Suuri vastuu joukkueessa on hyvä asias tulevaisuutta silmällä pitäen ja omaa kehitystä ajatellen.

Riski näkee sopivansa Espanja-otteluun

Riski pääsi elokuun Slovenia-ottelussa pelaamaan avausjakson, mutta yhteispeli ei täysin löytynyt muiden hyökkäyspään miesten kanssa. Mies katsoo, että hänen ominaisuutensa toimisivat perjantaina Espanjaa vastaan.

– Olen valmis siihen rooliin, mitä määrätään. Espanja-ottelussa on tärkeää olla vastahyökkäysvoimaa ja näkisin itselläni olevan vahvuuksia siihen peliin. En sen enempää ole vielä perjantaita ajatellut.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Olympiastadion