Mikael Forssell nosti kauden maalimääränsä kymmeneen perjantaina IFK Mariehamnia vastaan. Hän osui kahdesti ja oli mukana kolmessa muussa Klubin maalissa.

Ensimmäisessä maalissa Forssell häiritsi IFK-puolustusta jonka seurauksena huono purku tipahti Erfan Zenelin jalkaan. Toisen maalin hän syötti kantapäällä ja kolmas maali tuli rangaistuspotkusta kun hyökkääjä kaadettiin hyvän harhautuksen jälkeen. Toisella puoliajalla hyökkääjä teki kaksi maalia ennen kuin komennettiin vaihtoon 5-1-tilanteessa.

– Oli kiva pelata. Peli-ilo on palannut joukkueeseen ja minulle. Palloa tulee enemmän ja nopeammin. Kun palloa tulee enemmän, voi yrittää enemmän. Kun se tulee ylös harvemmin, se on ongelma. Alkukaudella pelasimme hitaasti emmekä uskaltaneet pelata väleihin, Forssell analysoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

– Nyt uskallamme enemmän ja uskallamme dominoida. Nyt on ilo pelata.

Forssell ja HJK ovat saaneet kauden mittaan kritiikkiä esityksistään. Nyt on kahdessa viime pelissä syntynyt peräti 11 maalia ja niistä Forssell on itse viimeistellyt neljä. Hän nousi maalipörssin kakkoseksi yhdessä seurakaveri Demba Savagen kanssa. Molemmilla on kasassa kymmenen maalia. FC Lahden Rafael johtaa tilastoa viimeisteltyään 11 kertaa.

– Meitä on lyöty monta kertaa tämän kauden aikana. Olemme ymmärtäneet, että mitään ei tule ilmaiseksi. Alkukaudella yritimme raivolla ja takaiskut lannistivat. Nyt olemme kasvaneet yhteen ja nippu on ”solidimpi”.

– Treeneissä on ollut enemmän tempoa ja uskallusta. Joukkue on pelannut pitkään yhdessä, jossain vaiheessa sen on natsattava, Forssell päätti.

Seuraavan kerran Forssell hakee maaleja maanantaina kun HJK matkustaa FC Lahden vieraaksi. Maalipörssin kärkinimi Rafael kärsii siinä ottelussa toista kolmen ottelun pelikiellostaan.

Kim Sanden