Arsenalin ja Englannin maajoukkueen keskikenttämies Jack Wilshere on ottanut tiukan kannan mahdollisiin nuoriin kansallisuuden vaihtajiin, jotka voisivat nousta maajoukkueeseen.

Asia on noussut pinnalle, kun maassa pohditaan ManU:n tähdenlennon Adnan Januzaj’n, 18, mahdollista liittämistä Englannin miehistöön tulevaisuudessa.

Pelaaja on syntyjään belgialainen, mutta voisi muutaman vuoden päästä saada edustusoikeuden Englannin maajoukkueeseen, jos pysyy maassa ja hakee kansallisuutta.

Januzaj’n tausta on monikansallinen ja hän voisi hakea edustusoikeutta myös Serbiaan, Albaniaan, Turkkiin sekä Kosovoon, joka tosin ei ole saanut vielä FIFA:n jäsenyyttä.

Wilshere ei lähtökohtaisesti lämpene ajatukselle, että maajoukkue hamstraisi muutaman vuoden maassa asuneita pelaajia ryhmäänsä.

– Ainoat pelaajat, joiden tulisi pelata Englannille ovat englantilaiset. Viiden vuoden asuminen maassa ei tee sinusta englantilaista. Jos menisin Espanjaan viideksi vuodeksi, en ajattelisi pelaavani Espanjalle.

– Me haluamme muistaa keitä me olemme – englantilaisia. Taklaamme kovaa, olemme kovia kentällä ja hankalia voittaa. Meillä on loistava luonne. Espanjaa ajatellaan teknisenä, Englantia urhoollisina ja rohkeina.