Valioliigan suomalaisveteraani, Jussi Jääskeläinen, oli jälleen erinomaisella pelipäällä sunnuntaina, kun West Ham haki maukkaat vieraspisteet White Hart Lanelta. Tottenham joutui nöyrtymään 0-3 lukemiin Hammersin käsittelyssä. Jääskeläinen kertasi ottelua ja alkukautta kaikkineen SuomiFutis-sivustolle.

Jussi Jääskeläinen, iso voitto sunnuntaina. Maistuu varmasti hyvältä?

Ilman muuta. Nyt on hyvä olo, sillä voitto oli meille erittäin tärkeä. Emme ole ihan pystyneet nappaamaan niin paljoa pisteitä, kuin olisi pelillisesti pitänyt. Sunnuntaina pelisuunnitelmamme toimi täydellisesti.

Millaisin asein otitte voiton?

Lähdimme siitä, että otamme Tottenhamilta heidän vahvuutensa pois. Onnistuimme siinä lähes täydellisesti. Ensimmäisellä jaksolla heillä oli hallinta ja paikkojakin, mutta toisella jaksolla olimme selvästi parempia. Mielestäni voittomme oli ansaittu.

Vastaiskunne olivat tuhoisia. Ollaanko niitä erityisesti harjoiteltu?

Vastahyökkäykset kuuluvat pelitapaamme ja sunnuntaina onnistuimme niissä erinomaisesti. Tiesimme, että Tottenham tulee hallitsemaan enemmän palloa. Annoimme heidän pyörittää ja sitten otimme paljon pois ja iskimme. Olimme todella tehokkaita sunnuntaina. Sama tehokkuus pitää nyt siirtää tuleviin peleihin.

Itse pidit jälleen nollan. Oliko se sunnuntaina vaikeaa?

Puolustimme joukkueena hyvin, joten minulle ei jäänyt mitenkään erityisen paljon tehtävää. Kun joukkuepuolustus on kunnossa, maalivahdin tehtävät helpottuvat. Ja sunnuntaina joukkuepuolustuksemme oli erittäin hyvässä kunnossa. Sama pitää nyt siirtää myös kotiotteluihin.

Vieraspelinne ovat menneet hyvin, mutta kotona on ollut vaikeaa. Mistä tämä johtuu?

Vaikea sanoa, mutta täytyyhän siihen löytää vastaus. Yksi selkeä seikka on juuri puolustamisessa. Meille on tehty neljässä vierasottelussa vain yksi maali ja se on hyvä luku. Olemme hävinneet kaksi otteluamme nyt, vähän tehottomuuttamme ja vähän huonoa onneakin. Pari rankkarituomiota on mennyt meitä vastaan ja sellaista. Kotikunto täytyy löytää ja kun se tapahtuu, tulemme nousemaan sarjataulukossa nopeasti.

Nousua tuli nytkin voiton ansiosta. Millaiseksi arvioit alkukautenne ylipäänsä?

Kohtalaiseksi juuri vierasotteluiden vuoksi. Kotona meillä on rutkasti parannettavaa. Näkyy, että Andy Carroll on poissa, hän on meille tärkeä pelaaja. Toivottavasti saamme hänet mahdollisimman nopeasti takaisin, mutta ilmeisesti toipumiseen menee vielä aikaa. Heikkoja pelejä pelillisesti meille on tullut vain yksi, joten pelillisesti olen ihan tyytyväinen alkukauteen. Mutta pisteitä pitäisi olla enemmän, varsinkin kotoa. On selvää, että tuota tilastoa pitää parantaa. Me voisimme ja meidän pitäisi olla muutama sija korkeammalla taulukossa. Ei olisi mikään ihme, että olisimme samoilla kulmilla kuin Southampton nyt – jos vain olisimme olleet tehokkaampia. Toivottavasti sunnuntaina maalihanat aukesivat sitten kokonaan.

Entä Valioliiga kokonaisuudessa näin alkukauden osalta?

Minulle on pieni yllätys, että Liverpool ja Arsenal ovat kärjessä. He ovat aloittaneet kauden yli odotusten. Manchesterilaiset ovat aloittaneet vähän alakanttiin, mutta sen verran tasaista sarjassa on, ettei ihan hirmuisia karkumatkoja ole. Se, että ManU on hävinnyt jo nyt kolme ottelua on selvä yllätys. Chelseakin on yskinyt vähän, mutta uskon, että he sekä myös manchesterilaiset tulevat vielä vahvasti mukaan. Positiivisimpana yllätyksenä pidän juuri Southamptonia.

Kim Sanden