Manchester Unitedin manageri David Moyesin mukaan on vain ajan kysymys, milloin hänen suojattinsa Wayne Rooney ohittaa Bobby Charltonin maalintekijätilastoissa niin manchesteriläisseurassa kuin maajoukkuetasolla.

Rooney on iskenyt ManU:lle 202 maalia, eli 47 osumaa vähemmän kuin Charlton. Maajoukkuetasolla Rooney on 11 osumaa Charltonia perässä.

– Luulen, että jos Rooney selviää loukkaantumisilta, hän pääsee lukuihin, Moyes sanoi Daily Mirror -lehden mukaan.

– Jos hän pitää tämän suoritustason, hän tekee ison pykälän ennätyksiin tällä kaudella. Ja kun hän sen tekee, maaliviiva olisi taas lähempänä.

Rooneylla on edessään iso vuosi: paljon olisi todistettavaa niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Jos Rooney onnistuu tekemään osumia molemmissa kilpailussa, pääsisi hän ainakin lähemmäksi Charltonin ennätyslukemia.

– Tämä on iso kausi Waynelle seura- ja maajoukkuetasolla, ja hän on aloittanut hyvin molemmissa. Toivon, että hän tekee sen, koska se olisi ilmiömäinen saavutus. Kun ajattelee sitä mainetta, mitä Sir Bobby nauttii tässä seurassa. Jos rikkoo hänen ennätyksensä, se olisi joitan sellaista, mikä eläisi mukana koko loppuelämän, Moyes pohtii.

– Luulen, että se tarkottaisi sitä, että Wayne saavuttaisi legendan statuksen, joten toivotaan hänen saavuttavan sen.