Seinäjoen Jalkapallokerho on totisesti tunkemassa heti nousunsa jälkeen itseään Veikkausliigan kärkikahinoihin runsaiden panostuksien saattelemana.

Seinäjoki piipahti liigakartalla vuonna 1997 TP-Seinäjokena, mutta seura palasi saman tien alemmille tasoille. Nyt vuonna 2007 perustettu TP:n ja Sepsi-78:n edustusryhmien fuusioseura tavoittelee pysyvämpää asemaa maan pääsarjassa.

SJK:n puuhamies Raimo Sarajärvi kertoi viime viikolla, että pelaajabudjetti nousee ensi kaudella 600 000 euroon. Samoihin summiin tai suurempiin panostuksiin ylsi vain neljä liigaseuraa juuri päättyneellä kaudella: HJK, Inter, JJK ja TPS.

Nämäkin, mestari pois lukien, tiukentavat omaa rahankäyttöään jopa radikaalilla tavalla lähitulevaisuudessa.

SJK tiedotti maanantaina neljästä liigatason hankinnasta. Uusia kasvoja seurassa ovat Juho Lähde (ex-TPS), Felipe Aspegren (ex-Inter) sekä Ykkösen Hakasta siirtyvät Jussi Aalto, joka voitti Ykkösen maalipörssin ja Marco Matrone. Liigakokemusta löytyy kaikilta yllin kyllin.

Aiemmin rinkiin sidottiin jo viime kauden lopun lainalla ollut HJK-kärki Akseli Pelvas, joka saa vihdoin haluamansa roolin liigaseurasta. Joukkueen viimeisenä lukkona on Viron maajoukkuemaalivahti Mihkel Aksalu, joka on huippuvahti liigatasollakin.

Valmennusjohdolle uusi haaste

Päävalmentajaa Simo Valakaria, 40, ei ole testattu vielä tällä tasolla, mutta pelaajaurallaan kovana luuna tunnettu keskikenttämies tietää mitä huipputasolla pärjääminen vaatii.

32 A-maaottelua pelannut; Englannin, Skotlannin ja USA:n kentät ammattilaisena nähnyt pelimies valmistaa pelaajansa vähintään fyysisesti liigan huippuporukaksi.

Riittääkö valmentajana nuorella Valakarilla muu kompetenssi liigakentille? Se selviää ensi kaudella. Pelaajarunko on hyvää liigatasoa ja olosuhteet valmistautumiseen ovat erinomaiset.

SJK-pomo Sarajärvi on kertonut tavoitteena olevan ”sijoittuminen viiden sakkiin”, mikä vastaakin panostuksia.

Loistaako Seinäjoki mitalinhohtoisena ensi vuoden kuulaina syysilmoina?

Ei sekään ajatus ole kaukaa haettu.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)