Ranskan maajoukkueen ja Bayernin Münchenin laitakiituri Franck Ribery kertoo olevansa näreissään siitä, kuinka FIFA pidensi Ballon d’Or -palkinnon äänestysaikaa marraskuun maaotteluiden yli.

Tämä kansainvälisesti tunnustetuin ja arvostetuin vuoden elaaja -palkinto maailmalla annettaan maajoukkuevalmentajien ja -kapteenien sekä valittujen toimittajien äänestyksen perusteella. Ribery on yksi kolmesta eniten ääniä saaneesta ehdokkaasta yhdessä Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin kanssa.

Ronaldolle etua

FIFA päätti marraskuun jatkokarsintapelien jälkeen jatkaa äänetysaikaa kuun loppuun. Tämän uskotaan auttavan juuri Ronaldoa, joka iski neljä maalia Ruotsin verkkoon kahdessa ottelussa johdattaen maansa MM-kisoihin.

Riberykin, jonka suurimmat saavutukset ovat triplan voitto Bayern Münchenin kanssa, pelasi myös jatkokarsintaa menestyksekkäästi Ranskan kanssa. Hän ei kuitenkaan erityisesti noussut otsikoihin vaikka Ranska tekikin melkoisen comebackin.

– Mielestäni tämä oli ensimmäinen kerta palkinnon historiassa, kun äänestysaikaa on rukattu. Se on tietenkin noloa ja epäedullista minulle, Sport Bild siteerasi Riberyä.

– En kuitenkaan pelkää mitään ja olen levollinen lopputuloksesta. Tunnen itseni kunnioitetuksi, kun olen kolmen parhaan joukossa.

Palkinto jaetaan FIFA:n gaalassa 13. tammikuuta 2014 Sveitsin Zürichissa. Neljä edellistä voittoa on mennyt Lionel Messille. Ronaldo voitti palkinnon vuonna 2008. Ribery ei ole palkintoa voittanut.