Bayern Münchenin Franck Ribery on valittu kolmatta kertaa Ranskan vuoden pelaajaksi. 30-vuotiaan laitataiturin edelliset valinnat ovat vuosilta 2007 ja 2008.

Ribery voitti seurajoukkueensa paidassa triplan – Saksan liiga- ja cup-mestaruudet sekä Mestarien liigan – sekä oli suuressa roolissa, kun Ranska varmisti MM-paikkansa jatkokarsinnasta niukasti upean toisen osa-ottelun kirin jälkeen.

Seuraavina arvostetun France Football -lehden hallinnoimassa kilpailussa olivat Juventuksen nuori keskikenttätähti Paul Pogba sekä Paris Saint Germainin keskialueen johtohahmoihin kuuluva Blaise Matuidi.

Kahtena edellisvuotena palkinnon on saanut Real Madrid -hyökkääjä Karim Benzema

Henryn ennätys tähtäimessä

Ribery on enää kahden voiton päässä kaikkien aikojen eniten ykkössijoja, viisi kappaletta, saaneesta Thierry Henrystä, joka hallitsi äänestystä 2000-luvun alussa.

– Tiedän, että Henry on voittanut tämän viisi kertaa ja on hienoa seurata hänen jalanjälkiään. Hän on yksi Ranskan kaikkien aikojen suurista. Hän tietää nyt, että tähtään hänen ennätyksensä rikkomiseen, Ribery kommentoi valintaansa.

Ribery on myös yksi kärkikolmikosta FIFA Ballon d’Or -palkinnon äänestyksessä yhdessä Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa.