FC Lahti voitti Liigacupin avauksessaan MYPA:n lukemin 2-1. Isännät menivät johtoon juuri ennen taukovihellystä, kun Turusta talvella saapunut toppari Jani Tanska puski vapaapotkun jälkitilanteesta paluumuuttaja Drilon Shalan keskityksestä johtomaalin.

FC Lahti johti tunnin kohdalla jo kahdella maalilla, kun kamerunilaishyökkääjä Ariel Ngueukam eli Tuco iski. Maalin syötti jälleen Shala. Antti Muurisen luotsaamalla MYPA:lle kosmeettiseksi jääneen kavennuksen 86. minuutilla teki brassivahvistus Dema.

2-1-voitolla FC Lahti aloitti viime vuoden Liigacupin mestaruutensa puolustamisen parhaalla mahdollisella tavalla eli kolmella pisteellä. Lahtelaisten vastuuvalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen mies kukistettuaan ex-työnantajansa:

– Pallollinen pelaaminen oli tänään todella sujuvaa aina siihen tuntiin asti, olen siihen tyytyväinen. Viimeistely ja viimeiset syötöt vähän ontuivat. Pelaajat kommunikoivat kentällä ja lähimmät pelaajat paikkailivat toisiaan, ”Toke” summaili ottelua FC Lahden kotisivuilla.

– Topparimme avasivat peliä hyvin ja laidat toimivat hyvin yhteen. Pelottavankin sujuvasti meni näin ensimmäiseksi kunnon otteluksi. Oli kiva nähdä, että pelaajat ovat omaksuneet niitä asioita, mitä olemme ehtineet tässä parin viikon aikana käydä läpi.

”Henri Toivomäki hallitsi aluettaan”

Yksittäisistä pelaajista ”Toke” uskalsi nostaa muutaman nimen jalustalle:

– Itse en ole hirveästi nähnyt Toivomäen Henriä tuossa keskikentänpohjalla. Hän hallitsi aluettaan, hieno esitys. Hänellä riittää ominaisuudet tietysti kotimaan kentillä rooliin kuin roolinkin, mutta tuossa hän saa ison vastuun.

22-vuotias Toivomäki on paremmin tunnettu puolustajana. Hän palasi viime kauden aikana aiemmin edustamaansa FC Lahteen Ajaxin organisaatiosta, missä läpimurto jäi tekemättä. Muitakin onnistujia ottelussa oli.

– Vähän reilu viikon meidän mukana ollut ja lopussa peliin tullut Marko Hyvönen teki todella hyvän ja kylmäpäisen sisääntulon. Hän on meidän omia A-junioreitamme.

Matti Klinga on myös ollut hyvässä vireessä ja oli tänäänkin kahdesti päättämässä hyökkäystä. Tietysti mainita pitää myös kaksi maalia syöttänyt Drilon Shala.