Alkukauden tappiotta pelannut AS Roma romahti totaalisesti Juventusta vastaan sunnuntaina. Torinolaisseura voitti ottelun 3-0-lukemin, kun roomalaisilta ajettiin ottelussa peräti kaksi miestä ulos.

Keskikenttäpelaaja Daniel de Rossi katseli punaista kahden jalan taklauksen seurauksena 75. minuutilla ja jo seuraavalla minuutilla suihkuun lähti brasialaispelaaja Leandro Castan tahallisen käsivirheen seurauksena omalla rankkarialueella. Seuranneesta rankkarista syntyi 3-0-maali.

Juventus nousi voittonsa myötä sarjassa jo kahdeksan pisteen johtoon ennen juuri AS Romaa, jonka päävalmentaja Rudi Garcia ei kuitenkaan lopettanut vielä taistelua mestaruudesta.

– Vielä on 60 pistettä jaossa. Mestaruus ei ole edes prioriteettimme, vaan paluu eurokentille. Olemme nyt kakkosia ja se on hyvä sija tällä hetkellä, Garcia viittaa viime kauden kuudenteen sijaan, mikä ei riittänyt edes Eurooppa-liigan paikkaan.

Alkukauden riemuputki jo kaukaista historiaa

AS Roma pelasi kauden alusta 10 pelin voittoputken ja ehti 18 ottelun tappiottomaan putkeen. Aiemmista peleistä peräti 11:sta joukkueen maali oli pysynyt puhtaana. Vaikka tappio oli vasta ensimmäinen, on tasapelejäkin kertynyt jo viisi.

– En tiedä oliko tämä huonoin tapa päättää tappioton putki, mutta on huono juttu lopettaa ottelu vain yhdeksällä pelaajalla. Vielä 0-2-tilanteessa meillä oli mahdollisuutemme kääntää ottelua. He käyttivät ottelussa heti ensimmäisen paikkansa, kun me emme käyttäneet omia tilanteitamme.

– Toisen maalin päästäminen heti tauon jälkeen satutti meitä. Juventuksen erikoistilanteet olivat hyviä ja meidän pitää kehittää sitä osa-aluettamme. Suurin ongelmamme oli tehottumuus. Molemmilla oli vähän tilanteita, mutta ne pitää käyttää.