Huuhkajien vuosi 2014 alkaa tammikuussa vierasottelulla Omania vastaan ja syksyllä edessä on EM-karsintojen avaus. Päävalmentaja Mixu Paatelainen odottaa toki EM-karsintojen alkamista, mutta painottaa että kyse alkaneessa vuodessa ei missään nimessä ole vain karsinnoista, eikä karsintojen osaltakaan kyse ole sinänsä poikkeuksellisesta tapahtumasta.

– Emme me missään nimessä katso vain tuleviin karsintoihin, vaan jokainen tapahtuma on meille tärkeä. Pyrimme kehittämään omaa pelitapaamme ja pelaamistamme edelleen ja se on tähtäimessä joka ottelussa ja joka kerta kun joukkue on koolla, Mixu painottaa Palloliiton kotisivuilla.

– Karsinnat ovat totta kai tärkeät, mutta eivät nekään mikään elämän ja kuoleman asia nyt ole. Joka karsinta on tärkeä ja joka karsinnasta pyrimme lopputurnaukseen. Viime karsinnoissa pyrimme MM-kisoihin, nyt haemme paikkaa EM-lopputurnauksessa ja seuraavissa karsinnoissa sitten jälleen.

Vuosi 2013 askel eteenpäin

Päättynyt vuosi merkitsi Mixun mukaan Huuhkajille tietynlaista askelta eteenpäin sikäli, että ”sisäänajovaihe” alkoi olla takana.

– Edellisvuosina kokeilimme paljon pelaajia ja ajoimme pelitapaa joukkueeseen. Nyt vuonna 2013 – kuten oli tarkoitus – pelaajaryhmä alkoi vakiintua enemmän ja samalla pääsimme kehittämään peliämme, kun perusteet olivat kaikilla jo olemassa. Ei joka kerta tarvinnut lähteä alusta, vaan voimme jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäimme.

– Pelitapaa kehitettäessä pyrimme löytämään lisää variaatioita ja muuttamaan peliä myös vastustajan mukaan vieläkin paremmin.

Mixu muistuttaa, että vuoden 2013 oli melkoisen paljon poissaoloja, mutta paikkaajat löytyivät tarvittaessa.

– Emme ole yhden 11 miehen ryhmän varassa, se nähtiin ja on hyvä asia. Pelipaikoille löytyy vaihtoehtoja.

– Vuoden aikana saimme kritiikkiä tehtyjen maalien vähäisyydestä. On totta että teimme vähemmän maaleja kuin edellisvuonna, mutta tietysti vastustajatkin vaikuttavat ja pitää muistaa, että meillä oli päättyneenkin vuoden otteluissa paikkoja ihan tarpeeksi. Niin kauan kuin niitä tulee, en ole huolissani. Joka pelaajalla, kuten joukkueellakin, tulee jaksoja jolloin pallot eivät vain tahdo mennä sisään.

Kannustuksesta suurkiitokset faneille

MM-karsinnoissa Espanja ja Ranska kiilasivat edelle ja osoittivat Mixun mukaan olevansa ainakin vielä edellä Huuhkajia. Yhdessä asiassa Huuhkajien ei päävalmentajan mukaan Suomi ei kuitenkaan ole yhtään kärkimaita jäljessä.

– Meillä on ollut fantastinen yleisön tuki, niin koti- kuin vierasotteluissa. Ajatellaan vaikka Valko-Venäjä –ottelua Olympiastadionilla. Vastustaja ei ehkä ollut sellainen, joka sinällään vetää yleisöä, mutta katsomossa oli 25 000 ihmistä meitä kannustamassa. Se oli loistavaa ja sillä oli suuri osuus siihen, että ottelun voitimme.

– Fanien ja kannatuksen osalta emme ole tippaakaan jäljessä Euroopan huipusta. Toivotaan että alkavana vuonna pystymme tästä tuesta myös kiittämään ja antamaan mahdollisimman paljon elämyksiä hienolle yleisöllemme.