FC Honka pudotti perjantaina pienimuotoisen jalkapallopommin. Seura ilmoitti verkkosivuillaan purkaneensa pitkäaikaisen päävalmentajansa Mika Lehkosuon sopimuksen.

Ennen uuden päävalmentajan nimitystä joukkueen valmentamisesta ottaa väliaikaisesti vastuun urheilutoimenjohtaja Vesa Vasara.

Lehkosuo jätti vain hieman aikaisemmin käräjäoikeudelle haastehakemuksen palkkasaatavistaan. Haastehakemuksen mukaan hän ei ole saanut palkkaa ja muita kulujaan seuralta viime vuoden marras-joulukuussa yhteensä lähes 35 000 euron arvosta.

Honka kertoo tänään verkkosivuillaan, että Pallohonka Oy:ssä tehdään isoa toimintamallin muutosta, jossa yrityksen toimintamalleja pyritään ammattimaistamaan ja selkeyttämään.

Lehkosuon erottamista seura perustelee näin:

Osana muutosprosessia yrityksen edellisten vuosien kuluja onkin analysoitu erittäin tarkasti. Näissä sisäisissä tutkimuksissa on päävalmentaja Mika Lehkosuon osalta löytynyt useiden vuosien ajalta vakavia taloudellisia väärinkäytöksiä, joiden johdosta Lehkosuon työsuhde on purettu välittömästi.

Päävalmentajalta odotetaan Veikkausliigajoukkueessa erittäin suurta luotettavuutta myös talouden osalta, joten Pallohonka Oy:llä ei paljastuneiden yksityiskohtien perusteella ollut asiassa muuta vaihtoehtoa kuin purkaa Lehkosuon sopimus.

Seura ilmoittaa siirtäneensä asian hoitamisen asianajotoimistolle sekä käynnistävänsä uuden päävalmentajan etsimisen.