Naisten jalkapallomaajoukkueen Linda Sällströmin vasen polvi operoitiin maanantaina (3.2.) Helsingissä. Sällström loukkaantui tammikuussa seurajoukkueensa Linköpings FC:n ottelussa.

Naisten A-maajoukkueessa 57 kertaa esiintyneen hyökkääjän vasemman polven eturistiside korjattiin jännesiirrännäisellä maanantaiaamuna Töölön Mehiläisessä. Naisten A-maajoukkueen lääkärin Pippa Laukan mukaan leikkaus sujui hyvin.

– Polvesta ei löytynyt mitään yllätyksiä ja leikkaus onnistui hyvin. Kuntoutus päästäneen aloittamaan todenteolla noin viikon kuluttua. Linda on tehnyt lihasvoima- ja liikkuvuusharjoitteita jo ennen leikkausta, Laukka kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Sällström, 25, kuuluu naisten A-maajoukkueen runkopelaajiin. Häneltä jäi naisten EM-turnaus viime kesänä väliin oikean polven ristisidevamman takia.

– Linda oli hyvällä mielellä leikkauksen jälkeen. Hyvä asia tässä tapauksessa on se, että pelaajalla on jo kokemusta polven kuntoutuksesta. Pelikuntoon toipuminen on tietysti aina yksilöllistä, mutta yleensä ristisidevammoissa puhutaan kuuden kuukauden kuntoutusjaksosta, Laukka jatkoi.

Naisten A-maajoukkue jatkaa MM-karsintaansa huhtikuussa, kun se kohtaa Unkarin ensin vieraissa (5.4.) ja heti perään Sonera-stadionilla Helsingissä 10.4.