Yllätyksellisesti Veikkausliiga-joukkue FC Hongan valmentajana aloittava Huuhkaja-legenda Shefki Kuqi tarkasteli peliuraansa Unibetin haastattelussa. Uran varrelta on jäänyt monia unohtumattomia muistoja.

Kaikkein ikimuistoisimmaksi ottelukseen Kuqi nimeää HJK:n toisen osaottelun Ranskassa Metziä vastaan Mestarien liigan karsintavaiheessa vuodelta 1998. Tasapeli vieraskentällä vei HJK:n seurahistorian toistaiseksi ainoan kerran Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

– Jo saavutuksen ja tuloksen takia, mutta se kaikki uskomaton draama mitä siihen matsiin liittyi. Aarno Turpeinen lensi pihalle. Siellä oli piilolinssit kateissa, Kuqi muistelee.

– Markku Peltoniemi hakemassa jotain pikkupeiliä, jotta näkee laittaa linssin silmään. No, ei löydy kuin sellainen iso peili ja sitten se kantaa sitä isoa peiliä ympäriinsä. Uskomatonta säätämistä, mutta se fiilis lopussa kun päästiin Mestarien liigaan. Käsittämätön.

”Suomen maajoukkueen fanit kova lauma verrattuna ihan mihin tahansa muuhun jengiin”

Uransa tärkeimmäksi maaliksi ”Kosovon härkä” nostaa Suomen 2-1-voittomaalin Azerbaidzania vastaan Suomen paidassa marraskuussa 2007.

– Sillä maalilla me saatiin mahdollisuus lähteä Portugaliin vierasmatsiin tilanteessa, jossa kisoihin pääseminen olisi vielä mahdollista ja meidän omissa käsissä, Kuqi muistuttaa.

Valloittavista ”lentokonetuuletuksistaan” tunnettu Kuqi on nauttinut suurta kulttisuosiota kaikkialla, missä on pelannut. Erityiskiitokset hän jakaa Ipswichin kannattajille sekä kotoisille Huuhkaja-faneille.

– Ipswichissä ne rakastaa mua ja ne on huikea porukka. On pakko sanoa myös Suomen maajoukkueen fanit. Todella kova fanilauma verrattuna ihan mihin tahansa muuhun jengiin kansainvälisestikin.

– Se fiilis minkä ne teki stadikalle, etenkin mun viimeisinä maajoukkuevuosina, oli mahtava. Ne on aina olleet mulle hyviä ja mä arvostan niitä todella paljon, Kuqi kiittelee suomalaisia.