Palloilulajit tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä tulevaisuudessa ja suurimpien pallopelien suomalaiset päävalmentajat kokoontuivat keskiviikkona Helsingin Töölöön puhumaan parempaa peliä joka päivä -teemalla.

A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on erittäin innoissaan siitä, mitä kaikkea lajeilla voi olla toisilleen annettavaa.

– Erittäin rikastuttavaa keskustella on muiden palloilulajien valmentajien kanssa ollut. Itse olen sitä mieltä, että urheilijat saavat muista lajeista apua, ominaisuuksia ja kehittymiseen tarvittavia juttuja, Paatelainen kertoo Huuhkaja-TV:lle.

– Samalla tapaa niin myös valmentajat saavat. Asioista mistä on puhuttu ja mihin suuntaan halutaan viedä ja kehittää tätä meidän yhteistyötä, niin olen siitä innoissani ja se on tervetullutta.

Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa kokoontumisessa paikalla olivat Mixu Paatelaisen ohella: Henrik Dettmann (koripallo), Petri Kettunen (salibandy), Tuomas Sammelvuo (lentopallo) ja Erkka Westerlund (jääkiekko). Mukana keskustelemassa oli myös Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

– Huikeitakin ajatuksia tuoda koulutuksia yhteen ynnä muuta, mutta ne ovat vielä ajatustasolla. Suomalainen urheilu on meidän kaikkien sydänalassa. Tavoitteena on, että autetaan toista lajia vaikka oma laji lähinnä sydäntä onkin.