FC Liverpool pelaa parasta kauttaan viiteen vuoteeen. Joukkue löytyy kauden tässä vaiheessa sijalta kaksi ja on tekemässä paluuta eurokentille ja kenties jopa Mestarien liigaan. Tosin neljäntenä oleva Manchester City on pelannut kaksi ottelua sitä vähemmän.

Nyt Liverpoolin eurohaaveiden ylle on ilmestynyt synkkä varjo. Seura ilmoitti tiistaina tehneensä kauden 2012-2013 aikana tappiota pyöreät 60 miljoonaa euroa. Kun myös sitä edellisen kauden tulos oli rajusti tappiollinen (vajaa 50 miljoonaa euroa miinusta), on hyvin kyseenalaista, läpäiseekö seura UEFA:n seurojen taloudelle asettaman Financial Fair Play -seulan.

Liverpool tavoittelee joka tapauksessa henkeen ja vereen Mestarien liigaan oikeuttavaa sijoitusta Valioliigan kärkinelikossa välttääkseen suuremmat taloudelliset tappiot.

– Neljän parhaan joukkoon selviäminen on kaikkein tärkeintä, Liverpoolin toimitusjohtaja Ian Ayre määritteli Liverpool Echolle saksalaisen Der Spiegel –lehden mukaan.

UEFA:n Financial Fair Play -säännöstössä määritellään, että europeleihin mielivät seurat eivät saada tehdä yli 45 miljoonan euron tappioita kahdella perättäisellä kaudella. Sääntö astui voimaan kaudella 2011-2012 ja sen kanssa Liverpoolilla uhkaa tulla ongelmia. Pahin skenaario olisi seuran sulkeminen europeleistä.