Lauantaina 24 vuotta täyttävä Teemu Pukki voi saada keskiviikkoiltana aikaisen syntymäpäiväjuhlan. Mikäli Pukin joukkue Celtic kaataa tänään vieraskentällä sarjan häntäpään Partick Thistlen, juhlii se kolmatta peräkkäistä Skotlannin-mestaruuttaan. Suomalaishyökkääjällä mestaruus olisi ensimmäinen Suomen rajojen ulkopuolella saavutettu.

Pukin debyyttikausi Celticin riveissä on ollut hankala. Täysiä 90-minuuttisia ei miehelle ole kirjattu kuin yksi eikä kotkalainen ole ollut joukkueen avauskokoonpanossa Skotlannin Valioliigassa sitten tammikuun lopun. Glasgowlaisen Evening Times -lehden mukaan lähiviikot näyttävätkin pitkälti, mikä Pukin asema Celticin ensi kauden suunnitelmissa tulee olemaan.

Pukin turvana on Celticissä hyväpalkkainen sopimus, joka kattaa vielä seuraavat kaksi kautta. Vireen ja itseluottamuksen katoaminen on kuitenkin seikka, jota valmentaja Neil Lennon yrittää ratkaista.

Hukatut paikat syöneet Pukin itseluottamusta

Evening Times kuvailee Pukkia sisäänpäinkääntyneeksi pelaajaksi, jonka Lennon on ottanut suojelukseensa. Valmentaja yrittää siloitella Pukin tietä antamalla tälle peliaikaa, kun ottelut ovat jo ratkenneet. Silti suomalainen on jättänyt epävarman kuvan itsestään. Missatut maalipaikat murentavat itsetuntoa entisestään.

– Hyökkääjät elävät maaleista. Teemu hakeutuu silti yhä tekopaikoille ja se on kaikkein tärkeintä. Hän olisi voinut tehdä 3-4 maalia pelaamassaan varttitunnissa St. Mirreniä vastaan. Pidin siitä, koska hän löysi hyvin aukkoja väsyneen St. Mirrenin puolustuksesta. Viimeinen tatsi ei vain onnistunut, Lennon harmittelee.

Kriitikot ovat jo valmiita tuomitsemaan Pukin Celtic-ajan, mutta valmentaja puolustelee nuorta suojattiaan.

– Hän tarvitsee vain maaleja. Jos hän hakeutuu jatkossakin hyville tekopaikoille, niin niitä tulee kyllä. Mutta missatut tekopaikat tuntuvat vaikuttavan hänen itseluottamukseensa, valmentaja analysoi.

Teemu Pukin kauden maalisaldo on viisi tehtyä osumaa.