Suomen A-maajoukkue kaatoi kuin kaatoikin Viron Baltic Cupin pronssiottelussa Latviassa 2-0-lukemin lauantaina.

Huuhkajat oli torstaina hävinnyt Liettualle vaisun esityksen jälkeen 0-1-lukemin. Viro kärsi puolestaan tappion Latvialle rankkareilla.

Huuhkajat lähti Viro-kamppailuun hyvällä sykkeellä, mutta ote herpaantui avausjakson edetessä.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen johdatti toiselle jaksolle kuitenkin latautuneen Huuhkaja-ryhmän, mikä enteili voittoa.

Voittomaali syntyi jo toisen jakson alussa, kun Teemu Pukki keskitti Perparim Hetemaj’n maalintekoon.

Pukki järjesteli hetkeä myöhemmin paikan myös Joel Pohjanpalolle, mutta maalivahti koppasi pallon haltuunsa.

Lopullinen naula Viron arkkuun debytantin maalilla

Toisella puoliajalla nähtiin yksi Huuhkaja-debyytti, kun HJK:n 22-vuotias Valtteri Moren pääsi kentälle 62. minuutilla ensimmäiseen A-maaotteluunsa laitapakin paikalle.

Moren pääsi saman tien maalintekijöiden kirjoihin puskiessaan Huuhkaja-kapteeni Niklas Moisanderin kulmapotkun sisään 87. minuutilla.

Erityismaininta ottelusta myös aktiivisesti peliin osallistuneelle vasemmalle pakille Jarkko Hurmeelle, joka täytti paikkansa kokoonpanossa mallikkaasti. Hän osallistui hyvin hyökkäyspeliin ja puolusti pääosin varmasti.

Lopussa vaihdosta kentälle tullut Erfan Zeneli sai pallon läpiajosta maaliin, mutta oli paitiossa. Ottelu päättyi lopulta Huuhkajien 2-0-voittoon.

Avausjakso tehotonta

Ottelun avausjakso oli maaliton. Pukilla, Hetemaj’lla ja Hurmeella li hyvät vetopaikat, mutta laukaukset viuhuivat yli ja ohi noin 20 metristä. Pohjanpalo laukoi puolestaan terävästi pienestä kulmasta vasemmalta 20. minuutilla, mutta maalivahti torjui.

Suomen hallinta ei kestänyt koko avausjaksoa ja Virokin sai painejaksoja Suomen maalille, ilman selkeitä maalipaikkoja kuitenkin.

Kamppailun oli tarkoitus alkaa jo klo 14.00, mutta aloitus myöhästyi tunnilla Huuhkajien bussin rikkouduttua matkalla pelipaikalle.

Suomen kokoonpanossa Roman Eremenko pelasi normaalia paikkaa alempana puolustavassa keskikentän kolmikossa pelintekijänä.

Huuhkajien avauskokoonpano (4-3-2-1):

Lukas Hradecky

Jarkko Hurme
Niklas Moisander
Juhani Ojala
Joona Toivio (62. Valtteri Moren)

Joni Kauko
Roman Eremenko
Tim Sparv

Perparim Hetemaj (87. Sakari Mattila)
Joel Pohjanpalo (89. Erfan Zeneli)

Teemu Pukki (73. Alexander Ring)