FC Barcelonaa läheltä seuraava Sport-lehti kertoo kotisivuillaan Barcelonan neuvottelevan sopimuksesta uuden valmentajan kanssa. Kärkiehdokkaana on jo jonkin aikaa pidetty Celta Vigon valmentaja Luis Enriqueta ja lehden tietojen mukaan neuvotteluissa otettiin maanantaina merkittävä edistysaskel.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Andoni Zubizarreta tapasi Enriquen tämän kotona keskustellakseen ensi kauden kuvioista. Keskustelut kestivät yli kolme tuntia. Paikalla olivat myös Enriquen apulaisvalmentajat Narcís Julía ja Albert Valenti.

Barcelona valmistautuu ensi kauden osalta suuriin muutoksiin ja tärkeimpinä palasina on pidetty uutta valmentajaa ja uutta maalivahtia. Mönchengladbachin Marc-André ter Stegen on valinta maalivahdiksi ja nyt Luis Enriquen pestaaminen näyttää ratkaisevan valmentajakysymyksen.

Barcelonan nykyinen valmentaja Gerardo ”Tata” Martino sai vuosi sitten seuralta kahden vuoden sopimuksen, mutta argentiinalainen on valmistautunut jo jonkin aikaa henkisesti jättämään paikkansa kauden päättyessä. Viikonlopun Getafe-tasapelin jälkeen Martino kommentoi itsekin, ”ettei ansaitse toista tilaisuutta”.

Torstaina 44 vuotta täyttävän Luis Enriquen kerrotaan nauttivan Barcelonan pelaajien keskuudessa suosiota. Mies itse pelasi Barcelonan keskikentällä vuosina 1996-2004. Enrique myös valmensi Barcelonan reservijoukkuetta vuosina 2008-2011. Sen jälkeen edessä oli lyhyeksi jäänyt pesti AS Romaan ja siirto täksi kaudeksi Celta Vigoon.

Enrique pelasi myös Espanjan A-maajoukkueessa 62 ottelua.