HJK:n laituri Nikolai Alho,21, nostettiin Huuhkajien rinkiin maanantaina, kun alkuperäisestä ryhmästä pari miestä jäi pois. Mies oli syystäkin tyytyväinen kutsuun.

– Todella mahtava fiilis päästä A-maajoukkueen kanssa harjoittelemaan. Perjantaina sain puhelun, infon kutsusta ja olen todella iloinen, Alho kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

Alho on aiemmin ollut mukana päävalmentaja Mixu Paatelaisen ryhmässä ainoastaan ns. talvimaaotteluissa, missä mukana ovat pääasiassa vain Pohjoismaissa pelaavat miehet. Pelkkä nimi A-maajoukkueen listassa ei kuitenkaan tyydytä nousukiidossa olevaa vipeltäjää vaan tavoitteet ovat heti asetettu korkealle.

– Mukaan pääseminen Suomen parhaiden kanssa on loistavaa, mutta koska olen hyvässä kunnossa ja pelitkin ovat sujuneet, niin aion antaa kaikkeni ja näyttää kaikille, että kuulun mukaan.

– En hätiköi missään nimessä, mutta haluaisin ensin varmistaa paikkaani joukkueessa, sitten joskus tavoitteena, niin kuin muillakin, on päästä pelaamaan. Tällaiset leirit tuovat minulle mahtavaa kokemusta kun pääsee vääntämään parhaiden suomalaispelaajien kanssa.

Suomi kohtaa keskiviikkona Olympiastadionilla Tshekin ystävyysottelussa klo 19.00 alkaen.