Huuhkajat-miehistöön Baltic Cupiin taas pienen tauon jälkeen valittu keskikenttäpelaaja Joni Kauko uhkuu näytönhaluja.

23-vuotias puolustava keskikenttämies siirtyi viime kesänä Saksan kovaan 2. Bundesliigaan ja hän valloitti heti suuren roolin FSV Frankfurtissa, joka kuuluu sarjan keskikastiin.

Kaukolla on plakkarissaan kolme A-maaottelua, mutta edellisen kerran mies oli Huuhkajien matkassa talvella 2013 ystävyysotteluissa. Nyt miehellä on kausi enemmän rutiinia kotimaan kenttiä astetta pariakin kovemmista peleistä.

– Siirtyminen 2. Bundesliigaan oli selkeä siirtyminen ylemmäs. Sarjassa ei ole huonoja pelaajia. Treeneissä huomasin heti, että kaikki on nopeampaa ja fyysisempää – jätkät oli heti kiinni iholla. Mukana on isojakin seuroja, jotka toimivat aivan pääsarjatason budjeteilla. Iso askel Veikkausliigasta, Kauko kertoi Huuhkaja.tv:n haastattelussa.

– Kaudesta jäi todella hyvät fiilikset. Pääsin paljon pelaamaan. Sain luottoa hyvin ja pelit alkoivat mennä paremmin ja paremmin. Suomessa minut tunnettiin fyysisenä pelaajana ja olen sielläkin saanut siitä vahvuuden itselleni. Pääsimme minimitavoitteeseemme eli säilytettiin sarjapaikkamme. Nyt pitää näyttää, että kuulun myös tähän (Huuhkajat) jengiin.

Suomi kohtaa Baltic Cupin avauspelissä Liettuan torstaina. Lauantaina sijoitusottelussa tulee vastan isäntämaa-Latvia tai Viro.