MM-kisojen E-lohko on kimurantissa tilanteessa ennen lohkon keskiviikkoiltana klo 23 alkavia päätöspelejä Honduras-Sveitsi ja Ecuador-Ranska.

Jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus jatkoon eikä yksikään joukkue ole vielä varmistanut jatkopaikkaansa.

Lohkon kärjessä on Ranska, joka on voittanut molemmat aiemmat pelit: joukkue kaatoi ensin Hondurasin 3-0-lukemin ja sitten Sveitsin 5-2-lukemin eli joukkue on kerännyt täydet kuusi pistettä.

Ranskakaan ei ole lohkossa vielä teoreettista jatkopaikkaa varmistanut voitoistaan huolimatta. Ecuador sekä Sveitsi ovat tässä järjestyksessä toisena ja kolmantena kolmella pisteellä. Honduras on nollilla.

Ranskan putoaminen teoreettista

Ranskalle riittää jatkoon tasapelikin Ecuadoria vastaan. Vain Ranskan reilu tappio Ecuadorille ja Sveitsin runsasmaalinen voitto Hondurasista voi pudottaa ”Gallian kukot” jatkosta. Ranskan maaliero on nyt +6, Ecuadorilla se on 0 ja Sveitsillä -2.

Ecuador voi varmistaa ”omin käsin” jatkopaikkansa voitolla ja pitämällä maalieron Sveitsiä parempana, vaikka alppimaakin voittaisi oman ottelunsa.

Jos Ecuador häviää, Sveitsille riittää jatkopaikkaan voitto tai tasapeli.

Honduras voi vielä nousta Ecuadorin ja Sveitsin edelle kakkoseksi, mikäli Ranska kaataa Ecuadorin selvin lukemin ja joukkue itse voittaa Sveitsin suurella maalierolla. Hondurasin maaliero on lohkon heikoin (-4).

Jäädään jännäämään, mitä tapahtuu! Kisat tuskin tuottavat pettymystä tämänkään lohkon ratkaisuhetkillä.