Jalkapallon Eurooppa-liigan karsintojen ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluparit arvotaan maanantaina iltapäivällä klo 14.00 Suomen aikaa alkaen.

Mukana ovat suomalaisjoukkueista viime kauden mitalistit Honka ja VPS, Fair Play -kisan kautta paikan saanut MYPA sekä Suomen Cupin voittaja RoPS, joka pääsee suoraan karsintojen toiselle kierrokselle.

Joukkueet on jaettu maantieteellisiin alaryhmiin, joiden perusteella arvonta suoritetaan. Ryhmissä joukkueet ovat myös jaettu sijoitettuihin ja sijoittamattomiin.

MYPA ja Honka ovat sijoitettujen joukkueiden joukossa ryhmissä kuusi ja sitsemän, VPS taas sijoittamaton ryhmässä viisi.

Ennalta vaikeimmat vaihtoehdot löytyvät viime kauden liigan pronssijoukkueen VPS:n mahdollisista vastustajista. Mukana on mm. Norjan suurseura Rosenborg, missä pelaa Huuhkaja-hyökkääjä Riku Riski.

Iltapäivällä arvotaan myös toisen kierroksen otteluparit, missä mukana ovat avauskierroksen voittajat sekä tukku kilpailunsa vasta aloittavia joukkueita mukaan lukien RoPS.

Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen pelipäivät ovat 3. ja 10. heinäkuuta, toisen karsintakierroksen 17. ja 24. heinäkuuta.

MYPA:n mahdolliset vastustajat:

Dundalk FC (IRL)
Stjarnan (ISL)
Crusaders FC (NIR)
Tartu FC Santos (EST)
ÍF Fuglafjørdur (FRO)
FK Daugava Rīga (LVA)

Hongan mahdolliset vastustajat:

CS Fola Esch (LUX)
Víkingur (FRO)
FK Banga (LTU)
JK Sillamäe Kalev (EST)
AUK Broughton FC (WAL)
Glenavon FC (NIR)

VPS:n mahdolliset vastustajat:

FC Differdange 03 (LUX)
Rosenborg BK (NOR)
IF Brommapojkarna (SWE)
Linfield FC (NIR)
Derry City FC (IRL)
JK Nõmme Kalju (EST)