AC Oulu lähtee sunnuntaina haastamaan Ykkösen sarjakärkeä KTP:tä. Vaikka kotkalaiset ovat osoittaneet kovaa virettää, jaksaa oululaisten päävalmentaja Rauno Ojanen uskoa suojatteihinsa.

KTP:n alkukausi on ollut upea. Sarjan ylivoimaisesti kirkkain maalitykki Jussi Aalto löytyy joukkueen riveistä. 12 pelattua ottelua ovat tuoneet miehen tilille hurjat 18 maalia.

– KTP:n tiedettiin olevan vahva jo ennen sarjan alkua. Heillä on erittäin kova aloituskokoonpano ja tuuri on myös ollut myötä loukkaantumisten suhteen ja he ovat saaneet operoida pääasiassa parhaalla kokoonpanolla. Muuten tasaisessa sarjassa, he ovat onnistuneet välttämään tappiot, joten he ovat selkeän johtonsa ansainneet, Ojanen analysoi seuran verkkosivuilla.

– Lisäksi kun joukkueessa on maalitykki, jonka itseluottamus on katossa, on jälki ollut tuhoisaa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 4-4-tasapeliin.

– Edellisessä kohtaamisessa me kuitenkin näytimme, että voimme haastaa heidät aivan hyvin. Vieraskentällä tarvitsemme totta kai nappisuorituksen, mutta sitä lähdetään hyvällä itseluottamuksella hakemaan. Olemme keskutelleet joukkueen kesken paljon ja fiilis on tällä hetkellä mielestäni erittäin hyvä.

– Jokaisella pelaajalla on henkilökohtainen näytönpaikka ja kun onnistuneet suoritukset saadaan nivottua joukkueen kesken yhteen, olemme valmiina tappelemaan voitosta, Ojanen jatkaa.

Ykkösen pelit 6.7.

JIPPO – Ilves
KTP – AC Oulu