Riku Riski nousi Huuhkajien sankariksi EM-karsinnan avausottelussa Färsaarilla viimeistelemällä niin tasoitus- kuin voittomaalinkin 3-1-voitossa. Syksy on alkanut Rosenborgissa pelaavalle Riskille kaikin puolin erinomaisesti.

Riski on pelannut hyvän kauden Rosenborgissa, mutta lisämotivaatiota syksyn koitoksiin tuli hiukan yllättävästäkin penkkikomennuksesta elokuun loppupuolella.

– Se taisi lopulta tehdä ihan hyvää. Tuntui ainakin että peli kulki sen jälkeen todella hyvin ja maajoukkueen matkaan oli hyvä lähteä kun alla oli pari hyvää peliä – vaikka maaleja ei tullutkaan, Riski kertasi.

Huuhkajat pääsi valmistautumaan Färsaarten kohtaamiseen pitkän kaavan kautta, sillä joukkue kokoontui sunnuntain peliä varten jo tiistaina.

– Saimme hyvän viikon alle ja siitä oli varmasti hyötyä. Se helpotti myös sikäli, kun itselle tuli komennus avaukseen viime hetkillä. Aina pitää tietysti varautua kaikkeen, mutta nyt tuntui että olin oikein hyvin valmistautunut.

– Jos itseluottamus oli hyvällä tasolla, niin kyllä nämä kaksi maalia nostivat sitä entisestään. Hieno juttu onnistua, mutta totta kai tärkeintä oli se, että saimme avattua karsinnat voitolla.

Matka Färsaarilta jatkui käytännössä suoraan takaisin Trondheimiin ja maajoukkuetehtävät jäävät nyt kuukaudeksi mielestä.

– Nyt keskitytään taas seurajoukkueeseen ja toivotaan, että hyvä vire jatkuu. Meillä on jo perjantaina peli kotona Bodø/Glimtiä vastaan ja panoksia riittää. Mestaruus taitaa olla jo karannut Moldelle, mutta kakkossija on tähtäimessä ja europaikka vähimmäistavoite, Riski ynnäsi.

Kim Sanden