Chelsea on saanut kovaa kritiikkiä siitä, kuinka joukkue hoiti Arsenal-ottelussa tilanteen, missä lopulta ykkösmaalivahti Thibaut Courtois vaihdettiin kentältä.

Belgivahti törmäsi pallontavoittelutilanteessa Arsenalin Alexis Sanchezin kanssa jo ottelun alussa lyyhistyen maahan. Pelaaja virkosi ja jatkoi pelaamista vielä 14 minuuttia ennen kuin huoltajat tulivat kentälle pelaajan korvasta valuessa verta.

Seuran mukaan veri oli peräisin pienestä vekistä, mutta samalla päätallin katsottiin olevan sen verran vakava, että maalivahtia vaihdettiin. Courtois kiidätettiiin pelistä suoraan sairaalaan tutkimuksiin.

Aivovammayhdistys Headwayn johtajan Peter McCaben on vaikea ymmärtää kuinka aivotärähdystä ei diagnosoitu heti.

– Uudet säännöt tällä kaudella on suunniteltu varmistamaan, että pelaajien terveyttä ei vaaranneta. Säännöissä sanotaan selvästi, että jos on mitään epäilystäkään aivotärähdyksestä, hänet pitää ottaa pois kentältä eikä sallia palaavan.

– Verenvuoto yhdestä tai molemmista korvista on oire, mikä vaati välitöntä sairaalakäyntiä.

Courtois’n sairaalakeikalta tuli vihreää valoa, eikä varsinaista aivotärähdystä todettu. Pelaaja liittyy Belgian maajoukkueeseen viikolla. Mies ilmoitti itse Twitter-tililläänkin kaiken olen ok.

Thibaut Courtois

@thibautcourtois
Thanks for all the messages! I'm already feeling better. Now I'm resting to be recovered and back on the pitch soon. Great victory yesterday