Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki tuli Huuhkajien EM-karsintaleiritykseen hyvän esityksen jälkeen, kun hän teki viime viikonloppuna ensimmäiset maalinsa uuden seuransa Bröndbyn paidassa.

Noilla osumilla Bröndby voitti AaB:n katkaisten pitkän voitottoman putken. Nyt lisäosumia odotetaan Suomen kohdatessa Kreikan ja Romania EM-karsintojen jatkuessa lauantaina ja tiistaina.

Teemu, miltä se viime ottelu tuntui?

Tosi hyvältä. Emme olleet voittaneet yhtään niistä peleistä, joissa olin ollut mukana. Oli pari tappiota ja tasuri. Tein kaksi maalia ja voitimme, niin se nosti itseluottamusta. Fiilis pelin jälkeen oli hyvä. Fanitkin ovat ottaneet vastaan hyvin, ja pääsin huudattamaan heitä pelin jälkeen.

Millainen organisaatio Bröndby on?

Se on todella ammattimainen organisaatio ja joukkue on hyvä. Pari ensimmäistä peliä olivat hieman hakemista, kun ympärillä oli uusia kavereita. Nyt olen ollut mukana pari peliä, ja niissä on menty todella paljon eteenpäin. Nyt, kun tuli voitto, niin varmasti kaikki lähtee parempaan suuntaan. Treenit ovat tuntuneet hyviltä, eikä ole mitään valittamista.

Sait myös peliaikaa heti. Miltä se tuntui?

En varmaan ikinä ole ollut pelannut neljää 90-minuuttista putkeen urallani. Se on hieno juttu. Se nostattaa kuntoa ja on helpompi pelatakin, kun saa 90-minuuttisia alla.

Tuliko itseluottamusta siitä, että olet joukkueessa, joka halusi sinut ja saat pelata?

Se on hienoa. Tästä tietää, että vaikka heti pelin alussa ei tule onnistumista, niin ei tarvitse pelätä, että joutuisi vaihtoon. Nyt on tullut tulosta, ja se parantaa varmasti asemaa siellä. Se myös helpottaa omaa peliä, kun voi lähteä pelaamaan hyvällä itseluottamuksella.

”Faneista lisää voimaa”

Suomi kokoontui maanantaina, ja ehtii valmistautua ajan puitteissa erinomaisesti Kreikkaa vastaan. Suurempi haaste tuleekin siinä, miten joukkue toipuu tiistain Romania-kamppailuun, sillä monet pelaajat ovat toitottaneet kuin yhdestä suusta, että ensin keskitytään Kreikan kohtaamiseen ja vasta sitten katseet suunnataan seuraavaan peliin.

Myös vastustajan kartoittaminen ja heidän pelityyliinsä tutustuminen tulee siis olemaan ennen toista peliä varsin intensiivistä. Maajoukkue aloitti leiriviikon Eerikkilän urheiluopistolla, mutta siirtyy torstaina Helsinkiin.

Mitä on tapahtunut tällä viikolla maajoukkueen yhdessäoloaikana?

Olympiastadionin treeni maanantaina oli hölkkäilyä meidän osaltamme, jotka pelasimme sunnuntaina. Tiistaina kävimme puolustuspeliä läpi, ja sitä jatkettiin vielä keskiviikkona. Hyökkäys on varmasti seuraava asia, jota käydään taas läpi.

Millainen Suomi nähdään lauantaina?

Samanlainen kuin aina. Pisteistä taistellaan fanien edessä. Toivottavasti heitä on siellä, että saamme heistä lisää voimaa peliin. Kun pelaamme Olympiastadionilla, niin lähdemme hakemaan voittoa. Olisi tärkeää, että otamme ottelusta hyvät pisteet. Siitä olisi hyvä jatkaa karsintoja.

Lähteekö Suomi siis hallitsemaan palloa?

Se nähdään pelissä. Ei ole vielä aivan varmaa, miten Kreikkakaan pelaa, koska heillä vaihtui valmentaja. Uskon, että luomme paikkoja. Niistä pitää sitten vaan iskeä.

Alla onnistuminen toisellakin kotistadionilla

Suomi on esiintynyt viimeksi kotikentällään eli Helsingin Olympiastadionilla toukokuussa, kun Tshekin kanssa pelattiin tasan 2-2. Tuossa ottelussa Pukki teki Suomen molemmat maalit.

Pukki oli maalannut edellisen kerran maajoukkuepaidassa kesäkuussa 2013, kun Suomi ja Valko-Venäjä pelasivat Gomelissa tasan 1-1. Tuo osuma oli Pukin uran toinen karsintaosuma Espanjan verkkoon tehdyn maalin jälkeen. Tshekkiä vastaan Pukki osui ensimmäisen kerran Suomelle Olympiastadionilla.

Tshekki-pelissä yleisöä oli noin 10 000. Nyt sitä luvassa on noin kolminkertainen määrä. Millainen paikka Olympiastadion on pelata näissä olosuhteissa?

Onhan se makea juttu. Monelle suomalaiselle se on hienoin paikka, jossa voi pelata. Monilla on ollut seurajoukkueissa suurempia yleisöjä, mutta kun Olympiastadionilla saa laittaa Suomen paidan päälle, on sitä hienompaa tunnetta vaikeaa saada jalkapallokentällä.

Sinulla on hyvät muistotkin siitä pelistä, kun teit kaksi maalia.

Alla oli pitkä putki, ettei ollut tullut yhtään maalia. Nyt on sekin pää auki, ja sinne pääsee hyvillä fiiliksillä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen