Huuhkajien maalivahti Niki Mäenpää odottaa EM-karsintaottelusta Romaniaa vastaan tasaista kamppailua. Mäenpää uskoo Romanian vastustajana olevan Kreikan kaltainen.

– Tiukka peli tulossa. Romania on laatujoukkue. He ovat varmaan aika samantyylinen joukkue, kuin Kreikka. He puolustavat tiiviinä ja suhteellisen alhaalta. Kreikka otti tosi ylhäältä kiinni varsinkin meidän maalipotkuissamme ja uskon, että Romaniakin ottaa. He ovat hyviä myös vastahyökkäyksissä., Mäenpää sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Mäenpää kertoo Huuhkajien ensisijaisesti hakevan lyhyitä avauksia pelin edistämiseksi tukalankin prässin alla.

– Kyllä me yritetään pelata futista ja avauksissa ensimmäiset vaihtoehdot ovat toppareille tai keskikentän pohjapelaajalle. Yritämme pelata alhaalta saakka jalkapalloa, se on ihan selkeää. Tietenkin katsomme tilanteen mukaan. Jos olimme esimerkiksi viime pelissä viimeisen vartin aikana paineessa, niin emme tietenkään lähteneet hölmöilemään. Meillä ei ole avauksessa hirveästi target-pelaajia, joten lähtökohtaisesti avaamme lyhyellä.

Suomen olisi äärimmäisen tärkeää pystyä ottamaan voitto kotikentällä tiistain pelissä lohkon yhtä suosikkia Romaniaa vastaan. Mäenpää ei ota asiasta kuitenkaan lisää painetta.

– En tiedä, onko tässä pelissä paineita sen enempää, kuin muissakaan. Kotona kun pelaamme, niin aina pitää pelata hyvin. Minimitavoite näistä kahdesta pelistä pitää olla se neljä pistettä, joten lähtökohtaisesti tasapeli ei tyydyttäisi. Pitää kuitenkin katsoa, miten peli menee, sillä reaktio voi olla eri pelin jälkeen.

Mäenpää uskoo, että Suomi on saanut peliesityksillään vastustajan kunnioituksen.

– Meillä on hyvä itseluottamus joukkueena ja yksilöinä. Tiedämme, että pystymme olemaan vaarallisia isompiakin maita vastaan. Minulla on sellainen fiilis, että nykyään maat. jotka pelaavat meitä vastaan ottavat meidät tosissaan. Olemme omalla tekemisellä luoneet sellaisen tilanteen.

Päävalmentaja Paatelaisen pelitapa näkyy Huuhkajien pelissä jo selkeästi. Mäenpää kertoo, millä osa-alueella se näkyy parhaiten.

– Pelirohkeudessa. Uskallamme kääntyä ahtaassakin tilassa keskellä kenttää ja uskallamme syöttää linjojen väliin. Se on narmasti se tärkein, missä Mixun pelitapa näkyy.

Huuhkajien karsintalohko näyttää erittäin tasaiselta kahden pelikierroksen jälkeen. Tämä ei Mäenpäätä yllätä.

– Tasaisuus oli odotettavissa. Pohjois-Irlanti ei ole yllättänyt. Olen ollut arvonnasta asti sitä mieltä, että viisi joukkuetta taistelee kahdesta paikasta. Tämä on niin kimurantti lohko, että tässä voi tapahtua mitä vaan. Nyt olemme hyvissä asetelmissa ja huomenna, kun saamme kolme pistettä, niin olemme vielä paremmissa. Uskon mielenkiinnon säilyvän lohkossa ihan loppuun saakka.

Maalivahti toivoo huomiseen otteluun samanlaista tunnelmaa, kuin Kreikka-pelissä.

– Oli ihan huikea fiilis. Katselin tifosta jälkeenpäin kuvia ja se oli upea. Kyllä sen katsomosta tulevan energian aistii. Suomalaiset fanit ovat ottaneet isoja, isoja askelia viimeisten vuosien aikana. Toivottavasti saadaan huomenna samanlaista tunnelmaa.

Jesse Happonen