HJK pelasi upean syksyn, mutta helsinkiläisten taival Eurooppa-liigassa päättyi Belgiassa 1-2-tappioon Club Brüggea vastaan. HJK olisi tarvinnut voiton vähintään kolmen maalin erolla jatkopaikan saavuttaakseen.

HJK avasi pelin väkevästi ja oli lähellä siirtyä heti alussa johtoon. Anthony Annanin löysä kuti ei kuitenkaan Brüggen maalivahtia yllättänyt. Kun HJK:lle ei maistunut, puolen tunnin kohdalla Brügge käytti tonttinsa.

Valtteri Morén rikkoi rangaistusalueella, ja Felipe Gedoz ampui yksitoistametrisen varmasti sisään.

HJK:n kiri ei riittänyt

HJK oli vääntänyt kopissa pari vaihdetta lisää koneensa ja tuli kovalla höyryllä toiselle jaksolle. 1-1-tasoitusosuma nähtiin 51. minuutin kohdalla. Tuttu parivaljakko – Robin Lod ja Mac Kandji – löysivät toisensa tutulla kaavalla. Lod keskitti hienosti ja Kandji nikkasi pelivälineen varmasti sisään.

HJK jatkoi maalin jälkeen belgialaisten painostamista, mutta Klubi ei enää onnistunut lupaavista tonteista huolimatta. Lior Refaelov pääsi vielä pelin loppuminuuteilla tuikkaamaan 2-1-loppulukemat.

HJK sai näin kuudesta Eurooppa-liigan pelistään yhtä monta pistettä. HJK sijoittui B-lohkossa kolmanneksi. Brüggen lisäksi Torino etenee jatkopeleihin. FC Kööpenhamina jäi HJK:n taakse kahden pisteen erolla.

Kaikki HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja otteluohjelman löydät HJK-erikoissivultamme.