Liverpoolin vetovoima siirtomarkkinoilla on huolestuttavan alhainen vaikka joukkue palasi täksi kaudeksi Mestarien liigaankin usean vuoden tauon jälkeen.

Kuluva kausi on ollut kuitenkin taas hankala ja joukkue joutuu kynsin hampain taistelemaan paikastaan ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Valioliigasta kolme parasta saa suoraan paikan kilpailuun ja neljäs pääsee karsinnan viimeiselle kierrokselle.

Liverpool on jäänyt viime aikoina nuolemaan näppejään kolmen pelaajan osalta, jotka valitsivat toisin. Osin kyse on juuri siitä epävarmuudesta, onko joukkue kykenevä taistelemaan Euroopan huippuseurojen kanssa vuodesta toiseen.

Sanchezin karkaaminen käsistä harmittanee eniten

Kesällä Liverpool oli lähellä Alexis Sanchezin hankintaa, joka kuitenkin valitsi Arsenalin tunnetuin seurauksin. Pelaaja kommentoi sittemmin että lontoolaisseurassa miehellä on suurempi mahdollisuus pelata vuodesta toiseen Mestarien liigassa.

Espanjalaisen Sport-lehden mukaan Liverpool oli jopa tarjonnut suuremman summan pelaajasta Barcelonalle kuin Arsenal, mutta pelaaja halusi itse Lontooseen, mikä lopulta ratkaisi asian.

Shaqiri valitsi pienemmän palkkapussin, Valdes tutun valmentajan

Liverpool on vastikään ollut lähellä myös kahta muuta maajoukkuetähteä – Victor Valdesia ja Xherdan Shaqiria. Ensimmäinen teki kuitenkin juuri sopimuksen ManU:un ja jälkimmäinen Inter Milanin kanssa.

Shaqirin tapauksessa Liverpool ei saanut miestä vaikka tarjous oli parempi kuin Inter Milanin. Tällä kertaa kyse oli italialaistoimittaja Tancredi Palmierin mukaan palkasta. Sveitsin maajoukkuetähti valitsi mieluummin italialaisseuran vaikka saa siellä pienempää palkkaa.

Valdes puolestaan teki juuri 18 kuukauden sopimukseen ManU:un vaikka miestä huhuttiin pitkään Liverpoolin maalin tilkitsijäksi. Syynä Express-lehden mukaan ManU:n valintaan oli se, että mies pääsee jälleen häntä aikoinaan Barcelonassakin luotsanneen Louis van Gaalin alaisuuteen. Valdes on lähtökohtaisesti vasta kakkosvahti ManU:ssa David De Gean takana, joten valinta on sinänsä yllättävä.