Yksi kiivaimmin illan Mestarien liigan ottelua PSG-Chelsea odottava urheilija löytyy Helsingin IFK:sta ja nimenomaan kiekkopuolelta. Pariisin esikaupunkialueelta kotoisin oleva Yohann Auvitu on kannattanut PSG:a pikkupojasta asti.

– PSG on saanut uusia faneja viime vuosina, kun joukkue on kova. Olin fani jo silloin, kun PSG taisteli putoamista vastaan. Nyt on nautittavampaa, kun stadionilla näkee tähtiä ja hyvää peliä, Auvitu tuumaa SuomiFutis-sivustolle.

Auvitu pitää Chelseaa vaikeana vastustajana.

– En usko, että PSG pääsee jatkoon. Viime liigapelissä loukkaantui neljä pelaajaa. Heillä ei ole paras mahdollinen kokoonpano, ja vastassa on ehkä koko Euroopan paras joukkue. Toivon, että he eivät päästä maaleja kotona, hän kertoo.

Joukkueen ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic aiheuttaa ristiriitaisia ajatuksia Auvitun päässä.

– Hän on vaikuttava pelaaja, siitä asiasta ei ole epäilystäkään. Kun hänestä puhutaan, on kuitenkin kyse kaikesta muusta, mitä hänen ympärillään tapahtuu. Joskus hän ei kunnioita sitä, mitä ympärillä on: organisaatiota ja mediaa. Sellainen tuntuu aluksi hauskalta, mutta kun asiaa ajattelee tarkemmin, se on epäkunnioittavaa. En voi sanoa, että ihailisin häntä 100-prosenttisesti. Hän tekee asioita, joita en arvosta, Auvitu ruotii.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen