Chelsea-pomo Jose Mourinhon mielestä Manchester Cityn viime kauden Valioliiga-mestaruus pitäisi riisua heiltä, koska seura on tuomittu taloudellisen reilun pelin säännöstön rikkomisesta.

City sai UEFA:lta suuren sakon ja europeleihin kohdistuvan pelaajiston kokoon kohdistuvan rangaistuksen. Valioliigalla on myös oma – vasta käyttöön otettu – säännöstö, jonka puolesta Cityä ei tosin ole rangaistu.

– Mielestäni seura ei voi olla mestari, jos sitä on rangaistu taloudellisten rajoitusten rikkomisesta (Financial Fair Play), Mourinho kommentoi BBC:lle.

Mourinhon mukaan seuroilta pitäisi myös vähentää pisteitä, jos ne eivät pysy asettettujen rajoitusten sisällä. Rajoituksissa on asetettu taloudellisten tappioiden raja-arvoja, joilla pyritään estämään seurojen velkaantumista.

Chelsea suurin tuhlaaja 2000-luvulla

Se, että kommentti tulee juuri Chelsean suunnalta on osaltaan huvittavaa. Vaikka seura onkin viime vuosina pystynyt tuottamaan jopa voittoa viivan alle erinomaisten kauppojen siivittämänä, on seura tuhlannut eniten vuodesta 2003 lähtien Roman Abramovitsin tullessa seuran omistajaksi.

UEFA alkoi tarkastella talousasioita vasta kaudelta 2011-2012 ja viime vuonna annettiin ensimmäiset rangaistuksen kolmen tilikauden otannan perusteella.

Chelsean onneksi se ehti nousta Euroopan huipulle kasvattaen liikevaihtoaan omistajansa avokätisellä tuella ennen rajoitusten tuloa, koska nykysäännöillä vastaava ei enää onnistuisi.